כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לרוטב פסטה נהדר וטריק לבישול הפסטה בחצי זמן

נמצאה הדרך הכי קצרה לבשל את הפסטה! צפו בטריק הסופר-קל להכנת פסטה, כל פסטה, בחצי מהזמן. וגם: מתכון לרוטב פסטה נהדר ועשוי היטב שאסור לפספס (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ד' בניסן | 12.04.16
כי למה לעבוד קשה? הפסטה הכי מהירה בעולם
כי למה לעבוד קשה? הפסטה הכי מהירה בעולם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם פסטה ספגטי
  • 1/2 1 ק"ג עגבניות
  • 2 בצל
  • 3-4 שיני שום
  • 1/2 כוס בזיליקום קצוץ
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 1 כפיות שטוחות מלח
  • 3-4 גבעולי פטרוזיליה
  • 1/2 1 כפות שטוחות סוכר
  • פרמזן לקישוט

אופן ההכנה:

רגע לפני: הכנת הפסטה לוקחת בקושי 5 דקות. לעומת הכנת הרוטב שלוקחת שעתיים (של בישול! וגג 10 דקות עבודה). אבל אם באמת אין לכם זמן, תמיד תוכלו להיעזר ברסק עגבניות.

הכנת הרוטב:
• מקלפים וקוצצים את העגבניות, הבצל והשום.

• מחממים את שמן הזית על אש בינונית במחבת ברזל כבדה או סיר גדול ורחב.

• מוספים את הבצל, השום, הבזיליקום והמלח ומערבבים.

• אחרי 5 דקות, כשהבצל התרכך, מוסיפים את העגבניות, גבעולי הפטרוזיליה (בשלמותם) והסוכר ומביאים לרתיחה.

• מנמיכים ללהבה קטנה ככל האפשר, ומבשלים ללא מכסה במשך שעתיים או עד שהרוטב מתעבה. מידי פעם מערבבים. בתום הבישול, מוציאים את הפטרוזיליה ושומרים בצד.

הכנת הפסטה:
• שוברים את הספגטי לשניים, והעבירו לסיר יבש, רחב ונמוך.

• מכסים את הפסטה במים קרים, ומבשלים על אש בינונית, עד שהפסטה מתרככת.

• מסירים מהאש, מסננים, מעבירים לקערה ומערבבים עם הרוטב.

הגשה: למנה מושלמת, מניחים מספר כפות מהפסטה בצלחת אישית, מגרדים מעל גבינת פרמזן, מוסיפים פרוסות בגט או ג'בטה פרוסה דק קלויות, מרוחות בממרח פסטו או טפנד זיתים וכוס יין לבן צונן.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
נו באמת... לבשל פסטה ישר עם מים קרים בלי לחכות שהם ירתחו קודם זה לא חצי זמן אולי חסכון של דקה או שתיים לבשל רוטב שעתיים זה בטח לא חסכון בזמן
טבחית12.04.16
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21