כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לניוקי תפוחי אדמה ביתי ומרק עגבניות עשיר

דמיינו את זה: ניוקי רכים ונימוחים על מרק עגבניות סמיך ועשיר. אתם עדיין כאן? מתכון לניוקי תפוחי אדמה ביתי פשוטים להכנה ובכלל לא מסובכים כמו שנוטים לחשוב, שמגישים עם מרק עגבניות מתובל בעדינות ממכרת (מתכונים, אוכל)

4
מורן פינטו | כיכר השבת | י"ח בכסלו | 30.11.15
ניוקי תפוחי אדמה ביתי ומרק עגבניות עשיר
ניוקי תפוחי אדמה ביתי ומרק עגבניות עשיר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1/2 כוס קמח
  • 1 חלמון
  • קמצוץ מלח
  • למרק העגבניות:
  • 8 עגבניות
  • 1 כוס רוטב עגבניות מוכן או 2 כפות רסק עגבניות + כוס מים
  • 6 בצלי שאלוט
  • 6 שיני שום
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף שטוחה בזיליקום מיובש
  • 1 כף סוכר
  • מלח ופלפל לבן
  • 2 ליטר מים

אופן הכנת ניוקי ביתי:

רגע לפני: דמיינו את זה: ניוקי רכים ונימוחים על מרק עגבניות סמיך ועשיר. אתם עדיין כאן? טוב, אז הנה מתכון לניוקי תפוחי אדמה ביתי פשוטים להכנה ובכלל לא מסובכים כמו שנוטים לחשוב, שמגישים עם מרק עגבניות מתובל בעדינות ממכרת.

הכנת הניוקי:

• מחממים את התנור ל-180 מעלות, מניחים את את תפוחי האדמה בתבנית, בקליפתם, ואופים עד לריכוך.

• מקלפים את תפוחי האדמה, ומועכים לפירה.

• בקערה, מערבבים את פירה תפוחי האדמה יחד עם הקמח (לאחר ניפוי), החלמון והמלח, עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק דביק מדי, אל תחששו להוסיף קמח.

• מקמחים משטח עבודה, ועליו מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, וכל אחד מחלקים לנחש בעובי 2 ס"מ.

• חותכים את נחשי הבצק לפיסות קטנות בגודל ביס, בערך 1.5 ס"מ.

• מחממים מעט שמן במחבת רחבה, ומקפיצים קלות את הניוקי, עד שהם מזהיבים משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.

הכנת המרק:

• מגרדים את העגבניות לכלי.

• קוצצים דק את בצלי השאלוט וכותשים את שיני השום.

• בסיר מרק עמוק, מחממים 5 כפות שמן זית מטגנים בו קלות את הבצלים, מוסיפים את השום, וכשעולה מעט ריח-שום, מוסיפים גם את העגבניות המגורדות, מערבבים, ומוסיפים את רוטב העגבניות והרסק.

• מתבלים, מערבבים ומוסיפים את המים.

• מבשלים במשך 30 דקות, עד שהמרק מבעבע. טועמים, משפרים תיבול אם צריך ומסירים מהאש.

אופן ההגשה: יוצקים מהמרק החם לקעריות הגשה ומוסיפים מעל מהניוקי.

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
קודם כל צריך להרתיח את הניוקי כמו פסטה במים רותחים ברגע שהם צפים להוציא אז אפשר לטגן קלות בחמאה מאוד משדרג
בשלנית02.12.15
2
לא צריך לטגן (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ליאה01.12.15
לא... רק לטגן כמו במתכון
מורן פינטו02.12.15
1
להוסיף קוביות בשר או לחלופין שמנת מתוקה..
קלמנטה זקוטו02.12.15
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

ההרשמה בעיצומה

אלו החרדים שעובדים בחטיבה הסודית של מערכת הביטחון

כיכר בשיתןף סייבלו | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21