כיכר השבת

ספיישל חנוכה

מתכון ללזניה עשירה בגבינות ברוטב עגבניות

הדרך הכי מוצלחת וטעימה לזכור לנצח את מעשה הגבורה המופלא של יהודית שתרם לא מעט לנס חנוכה: מתכון ללזניה עשירה בגבינות ברוטב עגבניות. צריכים עוד סיבה? ובכן, כל אחד חייב לזניה ברזומה הקולינרי שלו (מתכונים, אוכל)

1
מורן פינטו | כיכר השבת | כ"ח בכסלו | 10.12.15
לזניה עשירה בגבינות ברוטב עגבניות
לזניה עשירה בגבינות ברוטב עגבניות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 9-12 עלי לזניה (ל-3 שכבות)
  • 3 כוסות רוטב עגבניות מוכן או 3 כוסות מים חמים + 6 כפות רסק עגבניות
  • למלית:
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 250 גרם קוטג' 9%
  • 6 כפות גבינת פרמזן
  • 400 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כוס גבינת מוצרלה
  • 3 כפות פסטו
  • 5 שיני שום
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל לבן

אופן הכנת לזניה:

רגע לפני: הדרך הכי מוצלחת וטעימה לזכור לנצח את מעשה הגבורה המופלא של יהודית שתרם לא מעט לנס חנוכה: מתכון ללזניה עשירה בגבינות ברוטב עגבניות. צריכים עוד סיבה? ובכן, כל אחד חייב לזניה ברזומה הקולינרי שלו.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• כותשים את שיני השום לקערה, ומערבבים יחד עם שאר רכיבי המלית (ללא רוטב העגבניות).

הרכבת הלזניה:

• מניחים בתבנית פיירקס חסינת אש שכבה ראשונה של 3-4 עלי לזניה.

• מעל עלי הזניה, מניחים מחצית ממלית הגבינות, ומיישרים בכף לשכבה בגובה אחיד.

• על שכבת הגבינות, מניחים שכבה שנייה של 3-4 עלי לזניה, ומעליה את המחצית הנותרת של מלית הגבינות בשכבה ישרה, עליה יוצקים מחצית מכמות רוטב העגבניות.

• מניחים שכבה שלישית של 3-4 עלי לזניה, יוצקים את המחצית הנותרת של רוטב העגבניות, ומפזרים על הכל את גבינת המוצרלה.

• מכסים את בנית בנייר כסף, ואופים בתנור שחומם מראש במשך 20 דקות. מסירים את נייר הכסף, ואופים במשך 30 דקות נוספות.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
באמת בחנוכה צריך לאכול מאכלי חלב יותר מאשר בשבועות מה שאנחנו אוכלים מאכלי חלב בשבועות זה רק מדרש ובחנוכה שאנחנו אמורים לאכול מאכלי חלב זה מנהג שכתוב בשולחן ערוך (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רון13.12.15
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21