כיכר השבת

Home Made

מתכון לרביולי במילוי ערמונים וגבינות שכל אחד יכול להכין

מנה איטלקית קלאסית עם מתכון שמגיע הישר מדרום טוסקנה, העמוסה בעצי ערמונים שנקטפים בעיקר באזור הר אמיאטה ומשמשים למגוון מנות. כאן, הם נמעכים למחית וממלאים את הרביולי. מתכון לרביולי במילוי ערמונים וגבינות (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ז בטבת | 29.12.15
רביולי במילוי ערמונים וגבינות שכל אחד יכול להכין
רביולי במילוי ערמונים וגבינות שכל אחד יכול להכין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 200 גרם ערמונים בוואקום
  • 140 גרם גבינת ריקוטה
  • 2 כפות גבינה יבשה לאפייה
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 1 כפיות זרעי שומר (לא חובה)
  • קמצוץ מלח
  • 50 גרם חמאה
  • לבצק הרביולי:
  • 2/3 1 כוסות קמח (200 גרם)
  • 1 ביצה
  • 2 חלמונים
  • קמצוץ מלח

אופן הכנת רביולי במילוי ערמונים:

רגע לפני: מנה איטלקית קלאסית עם מתכון שמגיע הישר מדרום טוסקנה, העמוסה בעצי ערמונים שנקטפים בעיקר באזור הר אמיאטה ומשמשים למגוון מנות. כאן, הם נמעכים למחית וממלאים את הרביולי. מתכון לרביולי במילוי ערמונים וגבינות.

את מלית הערמונים מתבלים בזרעי שומר - תבלין בטעם מתקתק וארומה של אניס שמעט מדי אנשים בארץ מכירים. ניתן להשיגם בחנויות תבלינים וטבע.

הכנת המילוי:

• בקערה, מועכים את הערמונים למחית, מערבבים יחד עם הריקוטה, הגבינה היבשה והביצה, ומתבלים בחצי כפית זרעי שומר, אגוז מוסקט ומעט מלח ומערבבים היטב לעיסה אחידה.

הכנת בצק הרביולי:

• מנפים את הקמח לקערה, יוצרים מכתש במרכז תלולית הקמח ושוברים לתוכה את הביצה ושני החלמונים (החלק הצהוב). בעזרת מזלג, טורפים את הביצים עם הקמח, עד שנוצר בצק ועוברים לעבד אות הבצק בידיים, עד לקבלת מרקם אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח במשך 30 דקות בטמפרטורת החדר.

• מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. עובדים על כל חל בנפרד, ובינתיים מכסים את במגבת את שאר הבצק, כדי שלא יתייבש.

• למי שיש מכונת פסטה: מעבירים את הבצק במכונה לקבלת 4 דפי בצק דקים.

• למי שאין מכונת פסטה: מקמחים קלות את הבצק, ומרדדים במערוך עד לקבלת בצק דק בעובי אחיד לחלוטין.

רגע האיחוד:

• מקמחים משטח עבודה, מניחים עליו 2 דפי בצק, ובעזרת חותכן, מחלקים כל דף לריבועים בגודל 10X10 ס"מ.

• מניחים כף מהמילוי במרכז ריבועי דף 1, סוגרים מעל עם הריבועים מהדף השני ומהדקים היטב.

• מרתיחים מים בסיר עם כף מלח על אש בינונית, וכמו פסטה, מורידים למים את הרביולי המוכנים, ומבשלים במשך 5 דקות, עד שהם צפים.

• במקביל, מכינים את הרוטב להגשה: במחבת רחבה, קולים את כפית זרעי השומר הנותרים במשך דקה. מוסיפים את החמאה, ולאחר שהיא נמסה לחלוטין, מוסיפים למחבת 1/4 כוס ממי בישול הרביולי ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב סמיך (ניתן להוסיף עוד מעט ממי הבישול, לדילול הרוטב).

אופן ההגשה: מחלקים את הרביולי לצלחות הגשה אישיות, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים חם.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
גבינה יבשה/ כחושה לאפייה - (טוב טעם, חמד, כנען) המרקם הקשה של הגבינות האלה הופך אותן לנפלאות כגבינות למילוי. הן מכילות בין 3% ל 5% שומן ונטולות מלח - מה שהופך אותן למושלמות גם מהבחינה הבריאותית. (קרין גורן)
אחת שיודעת29.12.15
1
מי יוןדע מזה גבינה לאפיה???
מירי29.12.15
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21