כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לספגטי ברוטב בולונז פרווה

מתכון מהיר לספגטי ברוטב בולונז פרווה - במקום הבשר יש פטריות עסיסיות ועשבי תיבול ואחרי ביס אחד כולם יחשבו שהשקעתם בלי סוף (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | ז' בסיון | 13.06.16
ספגטי ברוטב בולונז פרווה
ספגטי ברוטב בולונז פרווה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 250 גרם ספגטי (או פסטה מכל סוג אהוב אחר)
  • לרוטב:
  • שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות (לא חובה)
  • 1 גזר בינוני, חתוך לקוביות
  • 4-5 עגבניות, חתוכות לקוביות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 2/3 כוס פרוסות פטריות שמפיניון
  • 1 כפית אורגנו מיובש / 1 כף עלי אורגנו טריים קצוצים
  • קומץ עלי בזיליקום טריים, קצוצים / 1 כפית בזיליקום יבש
  • מלח ופלפל שחור
  • לקישוט: גבינת פרמזן מגורדת

אופן הכנת ספגטי ברוטב בולונז פרווה:

1. מבשלים את הספגטי לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים היטב ושומרים בצד כוס ממי הבישול.

הכנת הרוטב:

2. מחממים מעט שמן במחבת, ומטגנים קלות את הפטריות, עד להשחמה ומסירים מהאש.

3. במחבת גדולה, מחממים מעט שמן זית, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את קוביות הגזר ומבשלים במשך 5 דקות, עד שהגזר מתרכך.

3. מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, 2/3 כוס ממי בישול הספגטי ואת הפטריות. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות, ומידי פעם מערבבים בכף עץ, עד לקבלת רוטב סמיך.

4. מתבלים באורגנו, בזיליקום, מלח ופלפל שחור, מערבבים היטב, מבשלים במשך 2 דקות נוספות ומסירים מהאש.

5. מערבבים יחד את הספגטי ורוטב הבולונז ומגישים חם. ניתן לגרד מעל גבינת פרמזן.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
זה לא בולונז, זה פסטה עם רוטב עגבניות. בולונז זה תמיד תמיד, אבל תמיד עם בשר בקר טחון!!
אחת שיודעת13.06.16
1
מתאים מאוד ליראי שמיים אמיתיים שהפסיקו לאכול נבילות וטריפות (ז"א בשר ועופות מהתעשייה). אשמח לקבל מתכונים נוספים מסוג זה.
אוקיי13.06.16
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21