כיכר השבת

HomeMade

מתכון לבצק פסטה בסיסי מושלם - ללא מכונה

3 מרכיבים והכנה פשוטה כל כך שלא ברור איך העזתם לקנות אותה מוכנה בכלל. מתכון לפסטה ביתית מושלמת - בצורת פרפר - שלב אחר שלב, והמטבח יריח כמו כפר סיציליאני פוטוגני (אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ו באב | 30.08.16
פסטה פרפלה ביתית מההתחלה עד הסוף
פסטה פרפלה ביתית מההתחלה עד הסוף (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח (ניתן להשתמש בקמח דורום / קמח פסטה, אך גם קמח לבן יעשה את העבודה)
  • 1 כפית מלח
  • 3 ביצים

אופן הכנת פסטה ביתית טרייה:

1. מנפים את הקמח ישירות למשטח עבודה נקי, ויוצרים ממנו הר תלול. יוצרים חור בחלק העליון של "הר" הקמח, שוברים לתוכו את הביצים ומוסיפים את המלח.

2. מערבבים לאט את הקמח לתוך הביצים, ומתחילים מהקמח הקרוב יותר לביצים, כדי למנוע בלגן. לאחר ש-3 המרכיבים משולבים יחד לבצק, לשים אותו במשך 10 דקות - הבצק צריך להיות יבש ולא גמיש.

3. מניחים מגבת מטבח נקייה על הבצק, כדי שלא יאבד לחות, ונותנים לו לנוח במשך 30 דקות (בינתיים תוכלו למזוג לכם כוס מיץ מרענן ולתהות לעצמכם מי הולך לנקות את כל זה אחריכם).

4. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים.

אם אין לכם מכונת פסטה:

• על משטח מקומח קלות, מרדדים במערוך את הבצק עד לעובי של 1 מ"מ.

• בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה, מחלקים את הבצק לריבועים בגודל 4X4 ס"מ, וצובטים באמצע כל ריבוע בצק, כך שתתקבל צורת עניבת פרפר (למה דווקא עניבת פרפר? כי שאר סוגי הפסטה דורשות דיוק רב שקשה להגיע אליו בכלים לא מקצועיים, וצורה זו מטשטשת טעויות בחיתוך).

אם יש לכם מכונת פסטה:

• משטחים בעזרת כף היד כל אחד מארבעת חלקי הבצק, ומכניסים כל אחד בתורו למכונת הפסטה, כשהצד דמוי המלחציים מכוון לפתח הרחב ביותר. בעזרת הידית, מעבירים החוצה את הבצק, ותופסים אותו מיד כשהוא יוצא. חוזרים על הפעולה במשך 5-6 פעמים, ובכל פעם מקטינים את גודל הפתח, עד שמגיעים לעובי הרצוי.

אם הבצק מתחיל להיסדק, פשוט קפלו אותו לשניים, הרחיבו שוב את הפתח וחזרו על הפעולה.

• בוחרים בצורת הפסטה, ומעבירים שוב את הבצק לחיתוך. הקפידו לתפוס את הבצק כשהוא יוצא מהמכונה, אחרת הרצועות הנחתכות יסתבכו אחת בשנייה. הצורה הקלה והיפה ביותר היא פשוט לחלק את הבצק לרצועות, ואז לחתוך לרוחב לקבלת ריבועים ולצבוט את המרכז לקבלת עניבות פרפר.

יש לנו עניבות פרפר. מה עכשיו?

6. על מגבת גדולה או תבנית מרופדת בנייר אפייה, מסדרים את פרפרי הפסטה, ונותנים להם להתייבש במשך שעה לפחות.

7. מבשלים: פסטה טרייה מתבשלת בחצי זמן מפסטה קנויה - שימו לב לכך. מרתיחים סיר גדול מלא במים מומלחים בנדיבות, מוסיפים את הפסטה ומבשלים במשך 5-7 דקות לדרגת עשייה אל-דנטה, ומוציאים למסננת. שומרים 1-2 כוסות ממי הבישול כדי להעשיר את רוטב הפסטה שתוסיפו לה.

>> מגוון רטבים שאפשר לשדך לפסטה

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
"מתכון ללא מכונה... ואז שמים את הבצק בתוך מכונה..." אז תחליטו אם או בלי מכונה. קיצר מתכון גרוע
השף העירום02.06.18
אולי גם יעניין אותך
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

חובה בכל בית

"יצאנו בנס בריאים ושלמים": סוד הקמיע של ר' ישעיה מקרסטיר

כיכר בשיתוף, ברכת ישעיה | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21