כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לתבשיל פסטה וטונה עם עגבניות שרי וזיתים

השפית מורן פינטו לוקחת את הלזניה ומעניקה לה גרסה ים תיכונית בלי לוותר על הסגנון האיטלקי. מתכון לתבשיל פסטה וטונה עם עגבניות שרי וזיתים. מגישים חם (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת | ו' באב | 10.08.16
תבשיל פסטה וטונה עם עגבניות שרי וזיתים
תבשיל פסטה וטונה עם עגבניות שרי וזיתים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 20 עלי לזניה
  • לבישול הלזניה: 2 ליטר מים + 1 כף מלח
  • לרוטב:
  • 5 כפות שמן זית
  • חופן זיתי קלמטה מגולענים
  • 2 בצלים לבנים, קצוצים דק
  • 10 שיני שום, קצוצות
  • 16 עגבניות שרי, חצויות
  • 20 עלי בזיליקום, קרועים
  • 2 קופסאות טונה בשמן (110 גרם כל אחת), מסוננות

אופן הכנת תבשיל פסטה וטונה ברוטב:

1. בסיר גדול, מרתיחים את המים והמלח. שוברים את עלי הלזניה לפיסות גדולות - כל אחד לארבעה חלקים בצורה חופשית, מעבירים למים ומבשלים עד עשיית אל דנטה - במשך 7-8 דקות. כלומר, העלים צריכים להיות מבושלים, אך לא רכים מאוד, כיוון שהם ימשיכו להתבשל ברוטב. מוציאים ומסננים.

2. במקביל, מכינים את הרוטב: במחבת רחבה, מחממים את השמן על אש בינונית, מטגנים את הבצל עד לשקיפות, ומוסיפים את השום.

3. כשעולה ניחוח שום, מוסיפים את חצאי עגבניות השרי, הטונה המסוננת, עלי הבזיליקום הקרועים ומבשלים תוך בחישה מתמדת במשך 3 דקות.

4. מוסיפים את הזיתים ומבשלים במשך 2 דקות נוספות תוך ערבוב.

5. לבסוף, מוסיפים את קרעי הלזניה, מערבבים הכל יחד במשך דקה ומסירים מהאש. מגישים חם.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

ספיישל לחג

אפילקציה חדשה למהדרין: מטיילים חוויתי בירושלים

כיכר בשיתוף הרל"י | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21