כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לרביולי מוקרם עם ערמונים ובטטה

לעתים (במיוחד בימי ראשון) מתחשק לנו לשבור את השגרה, לצאת מהמסגרת ולהכין ארוחת צהריים חלבית לילדים, כזו שלא מכילה בשר/עוף מכל סוג שהוא. אושרית אברג'יל עם מתכון קליל של רביולי שקונים מוכן ולכם נותר רק להכין רוטב (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ח בתשרי | 27.10.19
רביולי ברוטב שמנת, ערמונים ובטטה
רביולי ברוטב שמנת, ערמונים ובטטה (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 400 ג׳ רביולי (או פסטה), מבושלים לפי ההוראות
  • 2 בטטות חתוכות לקוביות
  • 1 בטטה חתוכה לרצועות (לא חובה)
  • 5 פטריות פורטבלו פרוסות גס
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 שקית ערמונים (חוצים ל-2 את הערמונים)
  • 400 מ"ל שמנת מתוקה
  • 30 גרם חמאה
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם
  • 1/2 כפית תבלין צ׳ילי (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מתחילים בהכנת הרוטב: בשמן חצי עמוק מטגנים את קוביות הבטטה עד שמזהיבות מעט, מוציאים ומניחים על נייר סופג. מטגנים גם את הרצועות עד לקבלת גוון כהה.

2. במחבת רחבה או סיר ממסים את החמאה, מוסיפים את השום ומערבבים במשך מספר שניות. מוסיפים את הערמונים והפטריות ומטגנים כדקה. מוסיפים את הבטטות וממשיכים בטיגון עד לקבלת צבע עמוק. מוסיפים את השמנת המתוקה והתבלינים ומבשלים על להבה גבוהה במשך כ-3 דקות ומנמיכים עד לקבלת רוטב סמיך (כ-5 דקות).

3. בינתיים, מכניסים את הרביולי לסיר מלא במים רותחים ומלח ומבשלים במשך 2-3 דקות ומיד מסננים ומוסיפים לרוטב. מערבבים בעדינות עד שכל הרביולי עטוף ברוטב סמיך. אם נדמה שאין מספיק רוטב, מוסיפים 1/4 כוס מים, נותנים לרוטב לרתוח במשך כ-1/2 דקה ומכבים את האש.

4. בהגשה, מפזרים את רצועות הבטטה מעל.

הערה:

בהכנת פסטה, שימו לב לזמן הבישול ותזמנו כך שיהיה מוכן יחד עם הרוטב.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
במקום מים אפשרי להחליף בחלב..אני עושה את אותו המתכון בדיוק רק עם חלב ואבקת מרק פטריות שמסמיך את הרוטב...(אלפרדו) למי שאוהב אפשרי להוסיף תבלין בזיליקום או בזיליקום קפוא של חברת דורות.או כל חברה אחרת...בתאבון
מירב27.10.19
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21