כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה פטריות אפויה בתנור עם מוצרלה

יש ימים ששום דבר לא מסתדר בהם וכל מה שאנחנו רוצים זה מנה מנחמת שתעטוף לנו את הלב בחום ואהבה - בדיוק כמו הפסטה הזו. מתכון לפסטה פטריות אפויה בתנור עם מוצרלה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ג' בטבת | 31.12.19
פסטה פטריות בתנור
פסטה פטריות בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 500 גרם פטריות טריות, חתוכות גס ללא הרגל
  • 1 שן שום, קצוצה דק
  • 100 גרם חמאה
  • 3/4 כוס קמח - לאחר ניפוי
  • 500-750 מ"ל חלב
  • 2 כפות עלי תימין טריים
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 1/2 כוס גבינת פקורינו מגורדת
  • מלח ופלפל שחור
  • 500 גרם פסטה מכל סוג
  • 150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה ומסננים.

2. מחממים מראש את התנור ל-200 מעלות.

3. מחממים סיר עמוק על אש גבוהה ואז מוסיפים את הפטריות והשום עם זילוף של שמן מעל ומטגנים יחד עד שהפטריות מבושלות. מעבירים את כל תכולת הסיר לכלי נפרד, כולל המיצים שניגרו.

4. לאותו הסיר, מוסיפים את החמאה, ממיסים אותה ומטגנים בה את התימין במשך 30 שניות ואז מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.

5. בהדרגה, מזלפים לסיר את הנוזלים שניגרו מהפטריות ואת החלב וממשיכים לערבב עד לקבלת רוטב חלק. מנמיכים לאש בינונית ונותנים לרוטב להתבשל במשך 10 דקות עד שהוא סמיך והקמח נטמע היטב.

6. מערבבים לתוך הרוטב את החרדל, הפקורינו והתיבול, מוסיפים את הפטריות והפסטה המבושלת ומערבבים היטב.

7. שופכים את תכולת הסיר יחד עם המוצרלה לקדרה המיועדת לאפייה בתנור או לתבנית עם שוליים גבוהים ואופים במשך 15-20 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב. מוציאים מהתנור, ממתינים 5 דקות ואז מגישים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21