כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לפסטה פרימוורה עם מלא ירקות וצבעוניות שקשה לעמוד בפניה

המנה הזאת היא הדרך המושלמת להגשת ירקות בארוחת צהריים או ערב - שאיננה כוללת סלט. יש בה כל כך הרבה טעמים טריים וצבעוניות מקסימה, שתעזור לילדים (ולכם) לצרוך את הדברים שהגוף באמת זקוק להם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"א באב | 11.08.20
פסטה פרימוורה עם מלא ירקות וצבעוניות שקשה לעמוד בפניה
פסטה פרימוורה עם מלא ירקות וצבעוניות שקשה לעמוד בפניה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 280 גרם פסטה פנה
  • מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 בצל סגול בינוני, פרוס לטבעות
  • 1 גזר גדול, קלוף ופרוס למקלות בסגנון גפרורים
  • 2 כוסות פרחי ברוקולי, קצוצים דק
  • 1 פלפל אדום בינוני, פרוס למקלות בסגנון גפרורים
  • 1 קישוא בינוני, פרוס לרבעים
  • 3-4 שיני שום, כתושות
  • 1 כוס עגבניות שרי, חצויות
  • 2 כפיות עשבי תיבול בסגנון איטלקי
  • 1/2 כוס מי פסטה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כוס פרמזן מגורר
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מביאים סיר גדול עם מים מומלחים לרתיחה. מבשלים את הפסטה במים לפי ההוראות המצוינות על גבי החבילה ושומרים 1/2 כוס ממי פסטה, לפני הסינון.

2. לבינתיים, מחממים שמן זית במחבת עמוקה, על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים פנימה את הבצל והגזר ומטגנים במשך שתי דקות.

3. מוסיפים את הברוקולי והפלפל ומטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים את הקישואים ומטגנים במשך 2-3 דקות או עד שהירקות כמעט התרככו.

4. מוסיפים את השום, העגבניות ועשבי התיבול ומטגנים עוד שתי דקות.

5. שופכים את הירקות לסיר פסטה ריק או לקערת הגשה, מוסיפים את הפסטה המסוננת, מטפטפים מיץ לימון, מתבלים במעט מלח לפי הצורך ומקפיצים תוך כדי הוספת מי הפסטה כדי לדלל את הרוטב כרצונכם.

6. מוסיפים פנימה 1/4 כוס פרמזן ופטרוזיליה ומגישים עם שאר הפרמזן מעל.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21