כיכר השבת

תוצרת בית

מתכון לפסטה ביתית טרייה עם קיצור דרך לעצלנים

כך תכינו בעצמכם את הפסטה שלכם מאפס! מתכון פשוט וקל - לא תאמינו עד כמה - לכבוד יום הפסטה הבינלאומי. מתכון לפסטה ביתית טרייה ללא צורך במכונת רידוד או מכשירים מיוחדים כי מדובר בפסטה קרועה (מתכונים, אוכל)

5
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ז' בחשוון | 25.10.20
פסטה ביתית טרייה
פסטה ביתית טרייה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס קמח לבן (מודדים לאחר הניפוי)
  • 1 כוס קמח סולת (מודדים לאחר הניפוי)
  • 1/2 1 כפיות מלח ים

אופן ההכנה:

1. במיקסר עם וו לישה, מעבדים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק חלק. מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי ולשים ביד במשך כ-3 דקות. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה של 30 דקות.

2. מחלקים את כדור הבצק ל-4 חלקים שווים, מקמחים מעט את משטח העבודה, מרדדים את הכדור הראשון לעלה בצק דק ואז קורעים ביד את הבצק לרצועות ארוכות ברוחב בינוני וכל רצועה קורעים ל-3-4 ריבועים בגדלים שווים, פחות או יותר. זה לא צריך להיות מדויק.

3. מפזרים מעט קמח סולת בתחית תבנית או מגש ומסדרים מעל את קרעי הפסטה. אחרי כל שכבת קרעי פסטה, מפזרים מעל עוד קצת קמח ומסדרים ערימה נוספת. מכסים עד לבישול הפסטה.

4. מביאים לרתיחה סיר מים גדול עם כמות נדיבה של מלח ומבשלים את קרעי הפסטה במשך 3-5 דקות, עד לדרגת אל דנטה.

5. בשלב זה, מחממים את הרוטב שבחרתם לפסטה, מוסיפים את קרעי הפסטה, מבשלים יחד במשך 2 דקות ומסירים מהאש.

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
לא יפה ככה לכתוב בכותרת "לעצלנים" זאת דרך רגילה לגמרי ופשוטה להכין פסטה אבקשכם שתשנו זאת. יניב
יניב26.10.20
צודק, עצלנים לא יעדו פסטה ביד אלא יכינו פסטה מוכנה ...
רחל26.10.20
אז לפי דעתך מי שמכין פסטה קנויה מהסופר הוא כן עצלן?? גם זה לא יפה ...... עוד מעט יגידו שמי שקונה חלב "מוכן" מהסופר או חלקי עוף מהקצב במקום לשחוט לבד הוא עצלן. בדיחה.
אמא27.10.20
2
הסולת ? האם לבצק הפסטה או רק לריפוד התבנית ?
דבורה10.11.20
1
הסולת? לבצק או לריפוד והפרדה
דבורה10.11.20
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

להילחם בשדה הקרב הדיגיטלי

מהפכת הסייבר של המגזר החרדי

כיכר בשיתוף סייבלו | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21