כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה עם תירס, זוקיני ועגבניות

30 דקות בלבד יידרשו לכם כדי להכין את המנה הכיפית הזו שסוגרת פינה לארוחה טעימה ומשביעה בימים חמים: מתכון לפסטה עם תירס, זוקיני ועגבניות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ח באייר | 30.04.21
פסטה עם תירס, זוקיני ועגבניות
פסטה עם תירס, זוקיני ועגבניות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • מלח ופלפל שחור
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס גרגירי תירס
  • 1 כוס קוביות זוקיני
  • 1 בצל בינוני או 3-4 בצלצלי שאלוט, חתוכים לקוביות
  • 1/4 כפית שום כתוש
  • 1-2 ענפי טרגון
  • 4 עגבניות תמר או 2 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות
  • 450 גרם פסטה קצרה, כמו פנה

אופן ההכנה:

1. ממלאים סיר גדול במים מומלחים בנדיבות ומביאים לרתיחה.

2. במחבת גדולה, מחממים 2 כפות שמן על אש בינונית-גבוהה ומטגנים את התירס תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהתירס מתחיל להשחים.

3. מוסיפים את הזוקיני, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהזוקיני מתחיל להשחים.
4. מוסיפים את הבצל או השאלוט ואת השום ומטגנים במשך כ-5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את הטרגון, ממתינים במשך 30 שניות ואז מוסיפים את העגבניות ומנמיכים מעט את האש. מבשלים עד שהעגבניות רכות מאוד.

5. במקביל, מכניסים את הפסטה למים הרותחים ומבשלים במשך 10-15 דקות, ואז מסננים את הפסטה אך שומרים בצד כוס ממי הבישול.

6. אם רוטב הירקות במחבת יבש, מוסיפים כ-1/2 כוס ממי בישול הפסטה ומערבבים.

7. כשהפסטה מוכנה, מערבבים אותה עם הירקות וכף שמן נוספת, משפרים תיבול, אם צריך, ומגישים מיד. אם רוצים, אפשר לפזר מעל פרמזן מגוררת בנדיבות.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21