כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לפסטה פסטו וברוקולי שאפילו הילדים יחסלו

אנחנו לא אומרים שאתם צריכים לשקר לאורחים שהזמנתם לארוחת הערב, אבל יש לנו חיבה עזה למרכיבים סודיים - אתם יודעים, אלה שמפתיעים ומענגים כשמוסיפים אותם למנות וגורמים לסועדים לתהות מהם. כפי שמתברר, מנה זו מסתירה יותר ממרכיב סודי אחד: זיתים ירוקים, שתורמים גם לצבע ירוק בהיר וגם לטעם מלוח ובזיליקום טרי, שמוסיף רעננות. ניתן להגיש את הפסטה חמה, בטמפרטורת החדר ואפילו קרה, מה שהופך אותה לפלא של ממש (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ח באייר | 10.05.21
אפילו הילדים יחסלו: פסטה פסטו וברוקולי
אפילו הילדים יחסלו: פסטה פסטו וברוקולי (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • מלח גס, לפי הצורך
  • 2 כוסות פרחי ברוקולי
  • 450 גרם פסטה לא מבושלת, כמו ריגטוני או פנה
  • 3 כפות צנוברים
  • 1 כוס זיתים ירוקים, מגולענים
  • 2 כוסות עלי בזיליקום טריים
  • 3 שיני שום, קצוצות גס
  • 3 כפות גבינת פרמזן מגורדת
  • 1/4 כפית פלפל שחור + עוד, לפי הצורך
  • 1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים. מוסיפים פנימה את פרחי הברוקולי ומבשלים דקה אחת. מעבירים בעזרת כף מחוררת את הברוקולי לבלנדר.

2. מביאים את המים שוב לרתיחה. מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד למצב אל דנטה, 10-12 דקות, או על פי ההוראות המצוינות על גבי החבילה. מסננים את הפסטה ושומרים בצד כוס אחת ממי הפסטה.

3. בסיר קטן, על אש בינונית, מבשלים את הצנוברים עד שהם ריחניים וקלויים, כ-3 דקות.

4. מוסיפים את הצנוברים לבלנדר יחד עם הזיתים, הבזיליקום, השום, הפרמזן, הפלפל השחור וחצי כוס ממי הפסטה השמורים. טוחנים עד לשילוב.

5. כשהבלנדר פועל, שופכים פנימה את שמן הזית, עוצרים את הבלנדר ומגרדים את הצדדים לפי הצורך, עד לקבלת ממרח אחיד. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.

6. בקערה גדולה, מערבבים את הפסטה עם כמות הפסטו הרצויה ומדללים עם מי פסטה נוספים - 2 כפות בכל פעם - לפי הצורך.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

'ווסט פארק' בירושלים

הזדמנות חסרת תקדים למשפרי דיור בפארק מגורי היוקרה החדש

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21