כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לספגטי אל לימונה: פסטה ברוטב לימון, יין לבן ופרמזן

מנה פשוטה, יפה ואלגנטית שכל אחד יכול להכין: פסטה ברוטב קרמי ומרענן של לימון, יין לבן, שמנת ופרמזן. לנוהגים בהיתר, מומלץ להגיש את המנה הזו לצד סלמון צלוי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י' בתמוז | 20.06.21
ספגטי אל לימונה: פסטה ברוטב לימון, יין לבן ופרמזן
ספגטי אל לימונה: פסטה ברוטב לימון, יין לבן ופרמזן (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 450 גרם פסטה
  • 1 לימון
  • 1/2 1 כוסות יין לבן יבש
  • 3/4 עד 1/2 1 כוסות שמנת מתוקה
  • 45 גרם חמאה, חתוכה לקוביות גדולות
  • 85-120 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
  • 1-2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. עם סכין חדה מקלפים בזהירות חצי מקליפת הלימון בשלמותה - אך רק את החלק הצהוב (כמו גרידת לימון, רק שלמה). חותכים את גרידת הלימון השלמה לרצועות דקות ומניחים אותן במחבת טפלון יבשה. יוצקים מעל את היין ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. כשהנוזלים מבעבעים, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך כ-10 דקות, עד שהכל מצטמצם לכ-1/4 כוס סירופ. במקביל, סוחטים היטב את הלימון ומניחים בצד.

2. מסירים את הסירופ מהאש ויוצקים פנימה 1/4 כוס שמנת מתוקה. מערבבים ואז יוצקים את שאר השמנת המתוקה.

3. מחזירים את המחבת לאש, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 5 דקות, עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם מעט.

4. מביאים לרתיחה סיר גדול מלא במים מומלחים בנדיבות. מוסיפים את הפסטה למים הרותחים ומבשלים לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת, לדרגת עשייה אל דנטה. מסננים את הפסטה אך שומרים בצד 1/2 כוס ממי הבישול.

5. מחזירים את סיר הפסטה החם והריק לכיריים, על אש נמוכה. יוצקים פנימה את רוטב השמנת והסירופ, את החמאה ואת מיץ הלימון. מערבבים היטב ומוסיפים את הפסטה החמה והמסוננת וכמה כפות ממי הבישול.

מערבבים ומחלקים מיד את הפסטה בין קערות הגשה, מזלפים מעל שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

דיגיטלי, חכם ויעיל 

רכב חדש? חתונה בלי חובות? זה לא חלום רחוק! לחץ כאן >>

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21