כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק עם רביולי ופטריות - הכי מנחם שיש

מרק צח ועשיר בטעמים ובתוכו מתבשלים רביולי או טורטליני טעימים שאפשר להכין לבד או לקנות מוכנים, לבחירתכם ובהתאם לזמן שיש ברשותכם. ארוחה חורפית מזינה וטעימה שתמיד קוצרת מחמאות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ז' באדר א' | 08.02.22
מרק עם רביולי ופטריות
מרק עם רביולי ופטריות (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
  • 200 גרם פטריות טריות, פרוסות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות עלי טימין מיובשים
  • 1 כף בזיליקום מיובש
  • 1 כף אורגנו מיובש
  • 1 כפית זרעי שומר (אופציונלי)
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • קורט שבבי צ'ילי גרוס
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 6 כוסות ציר ירקות או מים חמים עם כף אבקת מרק
  • 5 כוסות עלי קייל קצוצים
  • 1/2 כוס שמנת לבישול
  • 1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 200-300 גרם רביולי / טורטליני ממולאים בגבינה

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול ועמוק עם תחתית כבדה, מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות, מטגנים במשך 5 דקות ואז מוסיפים את השום ומטגנים עד שהוא נעשה ריחני.

2. מוסיפים את הטימין, הבזיליקום, האורגנו, זרעי השומר, הפפריקה, שבבי הצ'ילי ורסק העגבניות. מאדים במשך 2-3 דקות ויוצקים לסיר את היין והציר (כשהוא חם) או מים חמים עם אבקת מרק.

3. מתבלים את המרק במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומביאים רתיחה. כשהנוזלים מבעבעים, מוסיפים את הקייל, השמנת והפרמזן ומבשלים עד שהקייל מתכווץ ומתרכך.

4. מוסיפים את הרביולי או הטורטליני ומבשלים אותם בנוזלים לפי מספר הדקות שמצוין על האריזה או עד שהם רכים ומבושלים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21