כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לפשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

אנחנו מעריצים גדולים של פשטידות מלוחות ובמיוחד של המתכון האולטימטיבי הזה לפשטידת פסטה טעימה ומרשימה בטירוף. (כאילו, ממש מרשימה.) אבל סמכו עלינו כשאנחנו אומרים שהיא קלה להרכבה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ד בתשרי | 19.10.22
כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית
כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית + תרסיס שמן
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 400 גרם רוטב פיצה
  • 450 גרם פסטה ריגטוני
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 220 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • מלח

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מניחים תבנית קפיצית בגודל 22 סנטימטרים על תבנית המרופדת בנייר אפייה ומרססים בספריי שמן.

2. במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית, על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, 4-5 דקות. מוסיפים את השום ומאדים דקה נוספת. מערבבים פנימה מחצית מרוטב הפיצה.

3. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח. מוסיפים את הפסטה ומבשלים 8-10 דקות. היא צריכה להיות מבושלת אך יציבה, כי תמשיך להתבשל בתנור.

4. מסננים את הפסטה ואז מקפיצים עם רוטב הפיצה הנותר והפרמזן.

5. מסדרים את הפסטה בצורה אנכית בתבנית הקפיצית המוכנה, עד שהתבנית מלאה.

6. מפזרים את המוצרלה מעל. אופים את פשטידת הפסטה עד שהתערובת מתחממת והגבינה נמסה, 15-20 דקות.

7. נותנים לפשטידה להתקרר לפחות 10 דקות לפני שמוציאים מהתבנית, חותכים ומגישים. מגישים מיד, חם.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

ללא ידע קודם • מחזור ג'

ההרשמה לתוכנית החרדית להכשרת מתכנתים יצאה לדרך!

כיכר בשיתוף קודקוד | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21