כיכר השבת

מועדים לשמחה

מתכון לקינוח שוקולד וחמאת בוטנים אישי ללא אפייה

תוכלו להכין אותו פרווה או חלבי כשהאורחים כבר בדלת. שתי הגרסאות קלות ומהירות הכנה והתוצאה מעולה ומרשימה, כך שכמעט אין קינוח שמצליח להתחרות בו. מתכון לקינוח שוקולד וחמאת בוטנים אישי ללא אפייה (מתכונים, אוכל)

19
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ז בתשרי | 16.10.19
קינוח שוקולד וחמאת בוטנים אישי
קינוח שוקולד וחמאת בוטנים אישי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 255 גרם שוקולד חלבי / פרווה
  • 3/4 כוס (205 גרם) חמאת בוטנים טבעית חלקה
  • 1/4 כוס (28 גרם) אבקת סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח גס

אופן ההכנה:

מתכון ל-18 קינוחים אישיים

1. מסדרים 18 מנג'טים קטנים על תבנית גדולה.

2. ממיסים בבן מארי או במיקרוגל 100 גרם שוקולד ומניחים כפית שוקולד מומס בכל מנג'ט. בעזרת גב של כף קטנה, מורחים את השוקולד גם על דפנות המנג'ט ומוודאים שבבסיס המנג'ט יש מספיק שוקולד לתחתית יציבה. מניחים לשוקולד להתקרר בטמפרטורת החדר במשך 15-20 דקות.

3. במקביל, בקערה בינונית מערבבים היטב את חמאת הבוטנים עם אבקת הסוכר, תמצית הווניל והמלח (מנערים היטב את צנצנת חמאת הבוטנים לפני שמודדים ויוצקים ממנה לקערה). מעבירים את תערובת חמאת הבוטנים לשקית ניילון ואוטמים היטב.

4. גוזרים פינה אחת בשקית ומזלפים כמות של 2-3 כפיות מתערובת חמאת הבוטנים למרכז כל מנג'ט. בעזרת גב של כפית, משטחים את חמאת הבוטנים. לא ממלאים את המנג'ט עד הסוף, כדי שיישאר מקום לכיסוי השוקולד מעל.

5. ממיסים את השוקולד הנותר ומניחים כפית שוקולד מומס על כל מנג'ט לכיסוי חמאת הבוטנים. מחליקים את החלק העליון ומוודאים שהשוקולד מתאחד עם השוקולד שבדפנות המנג'ט. מקררים עד להתייצבות במשך 30 דקות לפחות לפני ההגשה.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

תוכן שאסור לפספס
19 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
16
זה טוב בהקפאה?
תמי28.10.19
15
כתוב במס 3 מה עושים עם המלח.
אורה17.10.19
14
כמה שהמתכון הזה נהדר. ממש קל להכנה. הכנתי הבוקר עם שוקולד מריר וחמאת שקדים טבעית (לא אוהבת בוטנים).
Galit17.10.19

הצגת כל התגובות

13
מתכון דפוק!! גוש חמאת בוטנים קחו כפית ותאכלו חמאת בוטנים ישירות מהקופסא, אותו טעם...
ורד 27.10.19
תטעם תבין
תטעם תבין05.05.22
12
מה עושים במלח גס?
שפרה17.10.19
מערבבים ביחד עם החמאת בוטנים תסתכלי בשלב 3 בהצלחושששששששש
נועה17.10.19
11
תמשיכו להעלות עוד מתכונים מושלמים
נישמע מושלם17.10.19
10
מתכון מאוד טעים רק שתדעו שמלח הורס אז כדאי להכין בלי מלח, בתיאבון!!!
יוסף19.10.19
9
את המלח ממיסים בתוך החמאת בוטנים
אביגיל17.10.19
8
מה עושים במלח גס????
שפרה17.10.19
7
האם שמים את השוקולד במינגיט. לבן פשוט.איך מוצאים את הניר השוקולד מתקרר
רחל19.10.19
6
טבעוני כמובן. תודה 👍👍
יואו נשמע טעיםםםם18.10.19
5
מה אפשא במקום חמאת בוטנים יש אלארגיה::::משפחה
שושי19.10.19
4
תקראי את המתכון
לשפרה18.10.19
3
גוש שוקולד וחמאת בוטנים לא נשמע טעים בעליל
מבינה באפיה05.05.22
2
איך זה מתאים להכין כשהאורחים בדלת??(ככה כתוב בכותרת) אם צריך לחכות 20 דקות שהשוקלד יתקרר.
י.ז.06.05.22
1
לאיזה גודל מנג'ט?
אני28.10.19
קינוחים
ש

גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

באנו לשדרג

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

כיכר אוכל | 28.02.23

תוצרת בית

כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

כיכר אוכל | 26.01.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

באנו לשדרג

ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

כיכר אוכל | 16.11.22
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

ליד הקפה

מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

כיכר אוכל | 04.09.22

שעת יצירה

מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21