כיכר השבת

מתכון לקיש בטטה וגבינה בולגרית עם גרעיני דלעת

בסיס בצק פריך ומלית מצוינת של בטטות, בצל, בולגרית ורוטב שמנת עם גרעיני דלעת מעל שיפתיעו אתכם באמצע הביס עם קראנצ'יות כיפית (מתכונים, אוכל)

חיה ללונק | כיכר השבת | כ"ב בשבט | 07.02.18
קיש בטטה וגבינה בולגרית עם גרעיני דלעת
קיש בטטה וגבינה בולגרית עם גרעיני דלעת (צילום: חיה ללונק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לבצק:

  • 300 גרם קמח, מנופה
  • 200 גרם חמאה
  • 1 ביצה בגודל לארג'
  • מלח ופלפל שחור

למלית:

  • 2-3 כפות שמן
  • 1 בטטה גדולה, מקולפת וחתוכה לקוביות קטנות
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
  • 1 ביצה
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
  • מלח
  • 1/4 כפית פלפל ארבע העונות טחון
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 50 גרם קוביות גבינה בולגרית
  • 100 גרם גרעיני דלעת

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון עם וו לישה, מעבדים את הקמח, החמאה, מעט מלח ופלפל שחור, עד לקבלת בצק בעל מרקם פירורי. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד את לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד, ומעבירים למקרר לחצי שעה.

2. מחממים את השמן במחבת, ומטגנים את קוביות הבטטה עד לריכוך. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.

3. מתבלים את הבצל והבטטות במלח ופלפל ונותנים להם לנוח במשך 10 דקות.

4. בקערה נפרדת, טורפים בעזרת מזלג את השמנת, הביצה, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט.

הרכבת הקיש:
5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לעובי של 1 ס"מ. מרפדים עם הבצק תבנית פאי נשלפת ומוודאים שהקצוות מהודקים היטב.

6. יוצקים מעל את קוביות הבטטה והבצל שנחו והתקררו, עליהם מפזרים את הגבינה הבולגרית, שופכים על הכל את רוטב השמנת ומפזרים מלמעלה את גרעיני הדלעת.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40 דקות.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

בעלי עסקים?

כך תזהו חשבונית פיקטיבית • מסייעים למניעת פשיעה וטרור 

כיכר בשיתוף רשות המיסים | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20