כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון ליאפצ'ק - שכבות של קוגל תפוחי אדמה ובשר

את הקוגל שלו, אלי הלמן מכין במחבת על האש וכך הטעמים מודגשים הרבה יותר ומתקבלים מרקמים קראנצ'יים ועסיסיים שמענגים את החך בביסים מושלמים של אושר (מתכונים לשבת, אוכל)

10
אלי הלמן | כיכר השבת | י"ב בכסלו | 30.11.17
היאפצ'ק של אלי
היאפצ'ק של אלי (צילום: אלי הלמן)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

לקוגל:

  • 7-8 תפוחי אדמה, מקולפים ומגוררים
  • 1 כוס שמן
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 3 ביצים
  • מלח, פלפל שחור ופלפל לבן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 3 כפות קמח, מנופה
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף דבש

לבשר:

  • 500 גרם אונטריב (צלעות, נתח מס' 2), ללא עצם
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפות רוטב טריאקי

אופן הכנת יאפצ'ק:

מתחילים בהכנת הבשר:
1. מתבלים את הבשר במלח ופלפל שחור, עוטפים בשתי שכבות של נייר אפייה ועוטפים שוב עם נייר כסף לאטימה הרמטית.

2. מניחים תבנית מלאה במים בתחתית התנור (להגברת הנוזלים), ואופים את הבשר במשך 8 שעות על 150 מעלות.

הכנת הקוגל:
3. מעבירים את תפוחי האדמה המגוררים למגבת נקייה, סוחטים היטב את הנוזלים ומעבירים לקערה גדולה.

4. במחבת גדולה, מחממים מחצית מכמות השמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את הדבש והסוכר, מערבבים יחד ומסירים מהאש.

5. מוסיפים לקערת תפוחי האדמה את הביצים, הקמח, אבקת האפייה, מחצית מכמות השמן הנותרת, מלח, פלפל שחור, פלפל לבן ואת הבצל המטוגן, כשהוא עוד רותח. מערבבים היטב ומחזירים את כל התערובת לסיר הטיגון. מבשלים במשך 10 דקות על אש גבוהה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים במשך 25 דקות נוספות.

6. בעזרת צלחת, הופכים את הקוגל (תוכלו לראות הטכניקה כאן), ומבשלים במשך 10 דקות על אש גבוהה, ואחר כך 25 דקות על אש נמוכה. מסירים מהאש.

7. לאחר שהקוגל מצטנן לגמרי, חוצים אותו לרוחב לשני חצאים שטוחים ושווים.

חוזרים לבשר:
8. מפרקים וקוצצים את הבשר ומעבירים אותו לסיר יחד עם הנוזלים שהתקבלו באפייה הארוכה. מוסיפים את הטריאקי ומבשלים במשך שעה על אש נמוכה עד לצמצום מלא של הנוזלים.

הרכבת היאפצ'ק:
9. מניחים חצי אחד של קוגל בתבנית, משטחים מעל את הבשר ומכסים עם החצי השני.

10. עוטפים את התבנית בנייר כסף ומהדקים היטב את הקצוות. אופים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות - וכך נולד לו יאפצ'ק.

תוכן שאסור לפספס
10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
8
אולי זה פשטידה טעימה אבל יאפצ'ק זה לא ! מתכון ליאפצ'ק הוא פשוט מאוד מאדים קוביות בשר שומני עם בצל ותבלינים למשך כשעה. מוסיפים לתוך עיסה של קוגל תפו''א. עדיף בסיר אלומיניום. לתנור לשעה וחצי חום גבוה ואח''כ לעשר שעות פלוס על חום נמוך 150 (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אלו06.12.17
7
חזק מס 1 כך צריך לעשות. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אלי03.12.17
6
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ללא שם01.12.17
אוחחח יאפצוק ליל שישי
יהודי פשוט02.12.17

הצגת כל התגובות

5
אצלי לוקחים שאריות בקר מהטשולנט של שבת שעברה [שהיה כל השבוע במקרר], ומערבבים את זה עם עיסה של קוגל תפו"א רגיל ואופים כמו שאופים קוגל תפו"א ויוצא יאפציק בדיוק כמו בטשונטיות. [כנראה כך הם מכינים זאת וכן כל הקייטרינגים למינייהם ולבני ביתי מספיק כמו כולם.]
צלמר24.12.21
4
כל הקוגל הזה נולד בכלל בגלל שלא רצו לזרוק את השאריות של הבשר מהחג שנשאר אז לקחו את השאריות עשו חתיכות קטנות והכניסו ב ערבוב לתוך קיגל תפוחי אדמה אפו חלק מהזמן ואחרי זה על הפלטה בהגבהה שלא ישרף וזה הכל
ירושלמי30.10.18
3
שמונה שעות, עוד ארבעים דקות, עוד עשרים וחמש דקות, אש נמוכה, אש גבוהה, עוד ארבעים דקות, עוד עשר דקות, עוד עשרים דקות, הלו, מה זה? כולו קוגל תפו"א עם בשר? מה השיעבוד הזה? מה העבודה הזאת לכם? תכניס אח"כ ביס לפה ו.... קוגל תפו"א עם בשר.....
שמואל02.12.17
צודקים מי שיש לו זמן פנוי חבל לבזבז אותו על ...... בשר... עולם הפוך ראיתי.
שלי25.12.21
2
מבשלים את הבשר במשך שלוש וחצי שעות מגרדים 12 תפוחי אדמה פלפל שחור שש ביצים כוס וחצי שמן מערבבים בקערה ואח"כ קוצצים דק את הבשר שמים בתבנית אלומיניום שכבה של התפוחי אדמה מוסיפים את הבשר ועל את שאר העיסה אופים למשך שעה וחצי על 180 מעלות ויוצא יפצ'יק בהכנה עצמית
משה05.12.18
1
ממש בפולין היה רוטב טריאקי😃 ועד כמה שזכור לי אבא שלי סיפר שיאפצוק כולל גם פרוסות תפוחי אדמה וגם מגורדים. כך שזה ממש לא
בל13.05.23
תוספות

מניפות תפו״א: תוספת יפה וטעימה לכל מטרה

ורד כהן | 01.02.24

חם וטעים

פסטה עם ירקות בסיר אחד- תוספת מושלמת לכל מטרה

ורד כהן | 19.12.23
ש

שמחה בלבבות

כך תשדרגו את ערב הלביבות בחנוכה עם סלטי אחלה

כיכר בשיתוף שטראוס | מקודם

פסטה ללא פסטה!

פסטת קישואים בריאה- תוספת מקורית לכל מטרה

ורד כהן | 23.11.23

ושמחת בחגך

הלהיט של שולחן החג: בורקס בשר פיקנטי לסוכות

אוראל בראל | 28.09.23
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

לכבוד שבת

יפהפה: סלקים ותפודים צלויים בתנור

כיכר אוכל | 26.01.23
ש

לכבוד שבת

סיגרים ממולאים בפרגיות, כבד עוף ולבבות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

התוספת שתופסת

מסחרר כמה שזה טעים: ספירלת בטטות אפויות חגיגית

כיכר אוכל | 20.10.22
ש

ראש השנה - התחלנו

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

זה וואו

יש תחליף לנדל"ן: אתר שמייצר הכנסה חודשית

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם
ש

ראש השנה - התחלנו

סיגרים חגיגיים במילוי בשר ראש מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

הורסים: תפוחי אדמה פריכים ומתובלים עם אריסה

כיכר אוכל | 15.09.22

לכבוד שבת

מיוחד: אורז ואפונה מטוגנים ברוטב צ'ימיצ'ורי

כיכר אוכל | 01.09.22
ש

מיוחד ומרשים

מאפה פטריות ובצק עלים במילוי בשר טחון

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

תוספת מנצחת

זה הדבר הכי מהיר וטעים שאפשר לעשות עם פטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.09.21

כמיטב המסורת

בדיוק כמו של אמא: מתכון לקרעפלאך

חיה דר | 14.09.21

"גזירות טובות"

גזרים שלמים צלויים בתנור עם שאלוט ושומר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.09.21

מכינים היום ומקפיאים לחג

פסטייה אישית במילוי בשר או עוף ורוטב פטריות

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 30.08.21
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

לכבוד שבת קודש

מהדגים ועד הקינוח: 9 מתכוני חובה לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 19.08.21

לכבוד שבת

תוספת ארומטית שעובדת עם כל עיקרית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

ספיישל שבועות

מהיר וכיפי: ברוקולי מוקפץ עם שום וצ'ילי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.05.21