כיכר השבת

Homemade

מתכון ללחמניות עגולות רכות ואווריריות

אוקיי, זה לא אומר שהן עומדות להחליף את החלות, אבל אין כמו לחמנייה - או שתיים - על הצלחת כדי לתת לסועדים סביב השולחן הרגשה אישית חמימה. בנוסף, הכנת הלחמניות היא זמן איכות נהדר עם הילדים (מתכונים לשבת, אוכל)

4
כיכר אוכל | כיכר השבת | ז' באדר | 22.02.18
לחמניות עגולות רכות ואווריריות
לחמניות עגולות רכות ואווריריות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמרים יבשים פעילים
  • 1 כוס + 2 כפות מים חמים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/3 כוס שמן צמחי
  • 1 ביצה, טרופה קלות
  • 1/2 3 כוסות קמח, מנופה + תוספת ללישה ועיצוב הלחמניות
  • 1 כפית מלח
  • 1 חלמון ביצה טרוף עם 2 כפות מים להברשה
  • 2 כפות שומשום לבן ושחור

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-220 מעלות ומשמנים 2 תבניות אפייה.

2. בקערה גדולה, מערבבים את השמרים עם המים החמים עד שהם נמסים. מוסיפים את הסוכר והשמן ונותנים להם לעמוד יחד 5 דקות. מוסיפים את הביצה, הקמח והמלח ומערבבים בכף עץ עד לקבלת בצק.

3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים ביד במשך 3-5 דקות. מוסיפים עוד קמח, אם צריך, עד לקבלת בצק אחיד, רך, אלסטי ורק מעט דביק.

4. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים, ומגלגלים כל חתיכה לכדור חלק. מסדרים את הכדורים על גבי 2 התבניות המוכנות (6 בכל תבנית), במרחקים של 5 ס"מ לפחות אחד מהשני. מכסים את הכדורים במגבת מטבח או ניילון ונותנים להם לנוח במשך 10 דקות.

5. מברישים את כדורי הבצק בביצה הטרופה עם המים, מפזרים מעל את השומשום ואופים במשך 10 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות. מוציאים לרשת תנור לצינון מלא.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
הבצק להתפיח עד להכפלתו
מנדלוביץטובה21.05.18
2
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מישו יודע22.02.18
1
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
נוני23.02.18
תוספות

מניפות תפו״א: תוספת יפה וטעימה לכל מטרה

ורד כהן | 01.02.24

חם וטעים

פסטה עם ירקות בסיר אחד- תוספת מושלמת לכל מטרה

ורד כהן | 19.12.23
ש

שמחה בלבבות

כך תשדרגו את ערב הלביבות בחנוכה עם סלטי אחלה

כיכר בשיתוף שטראוס | מקודם

פסטה ללא פסטה!

פסטת קישואים בריאה- תוספת מקורית לכל מטרה

ורד כהן | 23.11.23

ושמחת בחגך

הלהיט של שולחן החג: בורקס בשר פיקנטי לסוכות

אוראל בראל | 28.09.23
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

לכבוד שבת

יפהפה: סלקים ותפודים צלויים בתנור

כיכר אוכל | 26.01.23
ש

לכבוד שבת

סיגרים ממולאים בפרגיות, כבד עוף ולבבות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

התוספת שתופסת

מסחרר כמה שזה טעים: ספירלת בטטות אפויות חגיגית

כיכר אוכל | 20.10.22
ש

ראש השנה - התחלנו

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם
ש

ראש השנה - התחלנו

סיגרים חגיגיים במילוי בשר ראש מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

הורסים: תפוחי אדמה פריכים ומתובלים עם אריסה

כיכר אוכל | 15.09.22

לכבוד שבת

מיוחד: אורז ואפונה מטוגנים ברוטב צ'ימיצ'ורי

כיכר אוכל | 01.09.22
ש

מיוחד ומרשים

מאפה פטריות ובצק עלים במילוי בשר טחון

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

תוספת מנצחת

זה הדבר הכי מהיר וטעים שאפשר לעשות עם פטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.09.21

כמיטב המסורת

בדיוק כמו של אמא: מתכון לקרעפלאך

חיה דר | 14.09.21

"גזירות טובות"

גזרים שלמים צלויים בתנור עם שאלוט ושומר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.09.21

מכינים היום ומקפיאים לחג

פסטייה אישית במילוי בשר או עוף ורוטב פטריות

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 30.08.21
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

לכבוד שבת קודש

מהדגים ועד הקינוח: 9 מתכוני חובה לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 19.08.21

לכבוד שבת

תוספת ארומטית שעובדת עם כל עיקרית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

ספיישל שבועות

מהיר וכיפי: ברוקולי מוקפץ עם שום וצ'ילי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.05.21