כיכר השבת

מיוחד לראש השנה

מתכון לחלת דבש רכה ויפהפייה שתגנוב את ההצגה

קרן קדוש וחן קורן עם מתכון לחלה שזועקת דבר אחד: "תכינו אותי עכשיו". מדובר בחלה מבצק מנצח בצורה של חלת דבש - כלומר כוורת. יש מדויק מזה לשולחן ראש השנה? ותתפלאו, היא לא מסובכת בכלל להכנה (מתכונים לראש השנה, אוכל)

6
קרן קדוש וחן קורן | כיכר השבת | כ"ו באלול | 06.09.18
חלת דבש שתגנוב את ההצגה
חלת דבש שתגנוב את ההצגה (צילום: אבישג שאר ישוב)

רגע לפני ראש השנה, חן קורן - בלוגרית אוכל שמעבירה סדנאות בישול וסיורי אוכל בשוק מחנה יהודה בירושלים (זה הזמן לעקוב אחריה באינסטגרם - הנה לינק. לא תתחרטו), פרסמה מתכון שהפיל לנו את הלסת.

המתכון שייך לקרן קדוש מקפה קדוש המיתולוגי בירושלים (והנה האינסטגרם - אתם יודעים מה לעשות) וזכה בשנה שעברה בתחרות מאפים ים תיכוניים שהתקיימה בטורקיה. על הצילום המדויק אחראית אבישג שאר ישוב והכלים מחנות הרמוני בירושלים.

אז למה להסתבך עם קליעה כשאפשר פשוט להצמיד משושי בצק אחד לשני?

מרכיבים:

1 ק"ג קמח לחם, מנופה
40 גרם שמרים טריים
100 גרם סוכר
100 גרם דבש
2 ביצים
4 חלמונים
280 מ"ל מים
120 מ"ל שמן קנולה
20 גרם מלח
למריחה:
1 ביצה
כ-1/4 כוס דבש

אופן ההכנה:

1. מכניסים לקערת המיקסר מים, ביצים, שמן, שמרים, קמח, סוכר ודבש.

2. בעזרת וו לישה לשים כ-5 דקות עד לאיחוד המצרכים וקבלת בצק רך.

3.מוסיפים את המלח ולשים כ-3 דקות נוספות.

4. מכסים בניילון נצמד ושולחים להתפחה של לילה במקרר (ההתפחה האיטית תורמת מאד למרקם הרך ולטעם של החלות).

5. בבוקר מחממים תנור ל-180 מעלות, מוציאים את הבצק מהמקרר ועובדים איתו כשהוא קר:
חותכים את הבצק ל-2 חלקים. על משטח מקומח קלות, מרדדים אותו לעובי של 1.5 ס"מ, ונותנים לו 10 שניות להתכווץ מעט ולחזור לעצמו (אפשר להרים מהשולחן ולהחזיר).

6. קורצים משושים מהבצק בעזרת קורצן או שבלונה וסכין* (פירוט למטה) ומסדרים אותם צמודים זה לזה על מגש עם נייר אפייה.

7. מברישים את הבצק בביצה טרופה ומכפילים במשך כ-40 דקות להכפלת הנפח.

8. אופים בתנור שחומם מראש במשך כ-30 דקות, עד להשחמה יפה. כשהחלות יוצאות מהתנור, כשהן עוד רותחות, מושחים אותן בדבש ביסודיות - אם הדבש לא נוזלי אפשר להמיס אותו עם 1-2 כפות מים רותחים.

אפשר להכין כמה כוורות ולחבר אותן בשורה ארוכה שיעטרו את כל אורך השולחן או להניח אותן כמו פלטות אחת על השנייה ולהגיר דבש מלמעלה.

*קורצן אפשר לקנות בחנויות אפייה בכל מיני ערכות של עוגות כדורגל. אם לא מצאתם קורצן, הכינו שבלונה בגודל הרצוי מנייר בריסטול ופשוט חתכו את הבצק עם סכין סביב השבלונה.

(אבישג שאר ישוב)
תוכן שאסור לפספס
6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
למה לדבר במ״ל וגרם. דברו כמה כפיות / כוסות זה מקל על החיים. מה אני יתחיל למדוד כך דבר???
סיבכתם07.09.18
משתמשים בכמויות מדויקות של שקית מוצרים, כי אפיה זה סוג של מדע מדויק. הם כנראה אינם סומכים שלכל אחד יהיה אותו כוס או כוס / כף / כפית בינלאומית. כך שכל אחת יכולה לקבל מתכון אחר כי הכמויות שונות. הייתי מציעה לך לקנות משקל ביתי פשוט. הכי הרבה 30 שקלים. מאד נוח וכל מתכון יוצא לך מדויק!!
.12.09.18
2
הוא מתוק מידי טיפ נוסף חתכו רצועת בקבוק מיץ 2 ליטר (כמו קריסטל וכד' ) יוצאת רצועה כמו צמיד ממנה תוכלו לעצב לכם כל צורה כרצונכם וגם את הצורה המופלאה הנ"ל... בהצלחה.
שלי 12.09.18
1
בכל מקרה רעיון מדהים ויפה,
..09.09.18
אולי גם יעניין אותך
תוספות

מניפות תפו״א: תוספת יפה וטעימה לכל מטרה

ורד כהן | 01.02.24

חם וטעים

פסטה עם ירקות בסיר אחד- תוספת מושלמת לכל מטרה

ורד כהן | 19.12.23
ש

שמחה בלבבות

כך תשדרגו את ערב הלביבות בחנוכה עם סלטי אחלה

כיכר בשיתוף שטראוס | מקודם

פסטה ללא פסטה!

פסטת קישואים בריאה- תוספת מקורית לכל מטרה

ורד כהן | 23.11.23

ושמחת בחגך

הלהיט של שולחן החג: בורקס בשר פיקנטי לסוכות

אוראל בראל | 28.09.23
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

לכבוד שבת

יפהפה: סלקים ותפודים צלויים בתנור

כיכר אוכל | 26.01.23
ש

לכבוד שבת

סיגרים ממולאים בפרגיות, כבד עוף ולבבות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

התוספת שתופסת

מסחרר כמה שזה טעים: ספירלת בטטות אפויות חגיגית

כיכר אוכל | 20.10.22
ש

ראש השנה - התחלנו

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם
ש

ראש השנה - התחלנו

סיגרים חגיגיים במילוי בשר ראש מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

הורסים: תפוחי אדמה פריכים ומתובלים עם אריסה

כיכר אוכל | 15.09.22

לכבוד שבת

מיוחד: אורז ואפונה מטוגנים ברוטב צ'ימיצ'ורי

כיכר אוכל | 01.09.22
ש

מיוחד ומרשים

מאפה פטריות ובצק עלים במילוי בשר טחון

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

תוספת מנצחת

זה הדבר הכי מהיר וטעים שאפשר לעשות עם פטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.09.21

כמיטב המסורת

בדיוק כמו של אמא: מתכון לקרעפלאך

חיה דר | 14.09.21

"גזירות טובות"

גזרים שלמים צלויים בתנור עם שאלוט ושומר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.09.21

מכינים היום ומקפיאים לחג

פסטייה אישית במילוי בשר או עוף ורוטב פטריות

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 30.08.21
ש

טכנולוגיה חסכנית

כך תתחילו את הקיץ עם עו"ש מאוזן- חודש ראשון חינם>>> 

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

לכבוד שבת קודש

מהדגים ועד הקינוח: 9 מתכוני חובה לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 19.08.21

לכבוד שבת

תוספת ארומטית שעובדת עם כל עיקרית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

ספיישל שבועות

מהיר וכיפי: ברוקולי מוקפץ עם שום וצ'ילי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.05.21