כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לכרוביות מטוגנות, רכות וזהובות ברוטב לימוני

השפית מורן פינטו עם תוספת מיוחדת לעיקרית בשולחן השבת שללא ספק תגנוב את ההצגה. ההכנה פשוטה ומתחלקת לשני שלבים - טיגון פרחי הכרובית ולאחר מכן בישולם ברוטב לימוני מרענן. התוצאה: ביסים רכים וזהובים של אושר (מתכונים לשבת, אוכל)

5
מורן פינטו | כיכר השבת | כ"א באדר ב' | 28.03.19
כרוביות מטוגנות ברוטב לימוני
כרוביות מטוגנות ברוטב לימוני (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ראש כרובית טרי, מפורק לפרחים
  • 2 ביצים, טרופות
  • 1 כף חרדל
  • 1 כוס קמח
  • מעט כמון
  • מלח
  • שמן לטיגון חצי עמוק

לרוטב הלימון:

  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1 שן שום, כתושה
  • מלח
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק. בקערה אחת, טורפים את הביצים עם החרדל, ובקערה שנייה מערבבים את המלח עם הכמון והמלח. טובלים את פרחי הכרובית בתערובת הקמח ואז בתערובת הביצים, ומטגנים בשמן החם עד להזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג.

2. במקביל, מביאים את כל מרכיבי רוטב הלימון לרתיחה קלה.

3. מכניסים את פרחי הכרובית המטוגנים לרוטב החם, מערבבים עד שהם עטופים היטב ברוטב ומסירים מהאש.

תוכן שאסור לפספס
5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
צריך קודם לבשל את הכרובית במים חמים בערך 15 דק, לצנן להניח על מגבת יבשה או נייר סופג עד שמתייבש מהנוזלים, רק לאחר מכן עוברים לשלב הטיגון .
אור25.11.19
1
לא צויין מתי משתמשים במלח והכמון
ללא שם29.03.19
תוספות

מניפות תפו״א: תוספת יפה וטעימה לכל מטרה

ורד כהן | 01.02.24

חם וטעים

פסטה עם ירקות בסיר אחד- תוספת מושלמת לכל מטרה

ורד כהן | 19.12.23
ש

שמחה בלבבות

כך תשדרגו את ערב הלביבות בחנוכה עם סלטי אחלה

כיכר בשיתוף שטראוס | מקודם

פסטה ללא פסטה!

פסטת קישואים בריאה- תוספת מקורית לכל מטרה

ורד כהן | 23.11.23

ושמחת בחגך

הלהיט של שולחן החג: בורקס בשר פיקנטי לסוכות

אוראל בראל | 28.09.23
ש

אביב הגיע ואיתו ההוצאות:

 קבלו הלוואה שתחסוך לכם זמן וכסף עם תנאים מעולים!

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

לכבוד שבת

יפהפה: סלקים ותפודים צלויים בתנור

כיכר אוכל | 26.01.23
ש

לכבוד שבת

סיגרים ממולאים בפרגיות, כבד עוף ולבבות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

התוספת שתופסת

מסחרר כמה שזה טעים: ספירלת בטטות אפויות חגיגית

כיכר אוכל | 20.10.22
ש

ראש השנה - התחלנו

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם
ש

ראש השנה - התחלנו

סיגרים חגיגיים במילוי בשר ראש מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

הורסים: תפוחי אדמה פריכים ומתובלים עם אריסה

כיכר אוכל | 15.09.22

לכבוד שבת

מיוחד: אורז ואפונה מטוגנים ברוטב צ'ימיצ'ורי

כיכר אוכל | 01.09.22
ש

מיוחד ומרשים

מאפה פטריות ובצק עלים במילוי בשר טחון

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

תוספת מנצחת

זה הדבר הכי מהיר וטעים שאפשר לעשות עם פטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.09.21

כמיטב המסורת

בדיוק כמו של אמא: מתכון לקרעפלאך

חיה דר | 14.09.21

"גזירות טובות"

גזרים שלמים צלויים בתנור עם שאלוט ושומר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.09.21

מכינים היום ומקפיאים לחג

פסטייה אישית במילוי בשר או עוף ורוטב פטריות

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 30.08.21
ש

חובה בכל בית

"יצאנו בנס בריאים ושלמים": סוד הקמיע של ר' ישעיה מקרסטיר

כיכר בשיתוף, ברכת ישעיה | מקודם

לכבוד שבת קודש

מהדגים ועד הקינוח: 9 מתכוני חובה לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 19.08.21

לכבוד שבת

תוספת ארומטית שעובדת עם כל עיקרית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

ספיישל שבועות

מהיר וכיפי: ברוקולי מוקפץ עם שום וצ'ילי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.05.21