כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לכנאפה בשר - הגרסה המלוחה והחגיגית למאפה

כנאפה הוא מאפה קראנצ'י מענג מהמטבח הערבי שבמקור נאכל מתוק וחלבי והפעם הוא מגיע בגרסה מלוחה, בשרית וטעימה. מתכון לכנאפה בשר עסיסי מבפנים ופריך מבחוץ שאתם חייבים לנסות בבית (מתכונים, אוכל)

1
מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ז בתשרי | 15.10.20
כנאפה בשר
כנאפה בשר (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 250 גרם שערות קדאיף מופשרות
  • 500 גרם בשר בקר טחון + שומן
  • 1 חציל גדול קלוי על האש
  • מלח ופלפל שחור
  • צנוברים
  • 1/2 כפית ראס אל חנות
  • 1 בצל לבן, קצוץ דק
  • להגשה: פיסטוקים גרוסים

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הבשר הטחון והשומן עם הבצל הקצוץ והחציל הקלוי, מתובלים בראס אל חנות, מלח ופלפל שחור.

2. בקערה נפרדת "פותחים" את שערות הקדאיף בידיים עם שמן זית. מורחים את כל שערות הקדאיף בשמן זית כך שלא יווצרו גושים.

3. יוצקים כף שמן זית למחבת גדולה, מעבירים למחבת מחצית מכמות שערות הקדאיף ומשטחים אותן היטב לשכבה אחידה. על הקדאיף, מניחים את כל תערובת הבשר, משטחים לשכבה אחידה ומפזרים מעל צנוברים. לסיום, מכסים הכל במחצית הנותרת של הקדאיף ומשטחים גם אותה לשכבה אחידה.

4. מעבירים את המחבת לאש ומבשלים במשך 25 דקות, מכסים בצלחת גדולה הופכים עליה בזהירות את הכנאפה ומחזירים למחבת לבישול גם מהצד השני במשך 10 דקות. מפזרים פיסטוקים ומגישים חם לצד טחינה מתובלת היטב.

איך שומרים על הכנאפה חם עד להגשה בשבת? חשוב לחמם את הכנאפה כשהוא לא מכוסה כדי שהקדאיף יישאר קראנצ'י. משאירים את הכנאפה במחבת או מעבירים אותו לכלי הגשה עגול ומניחים על גבי כלי אחר שיעמוד על הפלטה (לא ישירות!).

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
קניתי כנאפה בשוק מחניודה בכלל לא טעים המתוק אולי המלוח יותר טוב
מוישי15.10.20
אולי גם יעניין אותך
תוספות

מניפות תפו״א: תוספת יפה וטעימה לכל מטרה

ורד כהן | 01.02.24

חם וטעים

פסטה עם ירקות בסיר אחד- תוספת מושלמת לכל מטרה

ורד כהן | 19.12.23
ש

שמחה בלבבות

כך תשדרגו את ערב הלביבות בחנוכה עם סלטי אחלה

כיכר בשיתוף שטראוס | מקודם

פסטה ללא פסטה!

פסטת קישואים בריאה- תוספת מקורית לכל מטרה

ורד כהן | 23.11.23

ושמחת בחגך

הלהיט של שולחן החג: בורקס בשר פיקנטי לסוכות

אוראל בראל | 28.09.23
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

לכבוד שבת

יפהפה: סלקים ותפודים צלויים בתנור

כיכר אוכל | 26.01.23
ש

לכבוד שבת

סיגרים ממולאים בפרגיות, כבד עוף ולבבות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

התוספת שתופסת

מסחרר כמה שזה טעים: ספירלת בטטות אפויות חגיגית

כיכר אוכל | 20.10.22
ש

ראש השנה - התחלנו

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

ראש השנה - התחלנו

סיגרים חגיגיים במילוי בשר ראש מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

הורסים: תפוחי אדמה פריכים ומתובלים עם אריסה

כיכר אוכל | 15.09.22

לכבוד שבת

מיוחד: אורז ואפונה מטוגנים ברוטב צ'ימיצ'ורי

כיכר אוכל | 01.09.22
ש

מיוחד ומרשים

מאפה פטריות ובצק עלים במילוי בשר טחון

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

תוספת מנצחת

זה הדבר הכי מהיר וטעים שאפשר לעשות עם פטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.09.21

כמיטב המסורת

בדיוק כמו של אמא: מתכון לקרעפלאך

חיה דר | 14.09.21

"גזירות טובות"

גזרים שלמים צלויים בתנור עם שאלוט ושומר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.09.21

מכינים היום ומקפיאים לחג

פסטייה אישית במילוי בשר או עוף ורוטב פטריות

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 30.08.21
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

לכבוד שבת קודש

מהדגים ועד הקינוח: 9 מתכוני חובה לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 19.08.21

לכבוד שבת

תוספת ארומטית שעובדת עם כל עיקרית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

ספיישל שבועות

מהיר וכיפי: ברוקולי מוקפץ עם שום וצ'ילי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.05.21