כיכר השבת

מכינים היום ומקפיאים לחג

מתכון לפסטייה אישית במילוי בשר או עוף ורוטב פטריות

מלי יהודיוף עם מאפה מרוקאי חגיגי ומיוחד בגרסה אישית שאפשר להכין כבר היום, להקפיא ולשלוף לפני ראש השנה: מתכון לפסטייה אישית במילוי של בשר או עוף, לבחירתכם, ורוטב פטריות בצד אותו תכינו בערב החג (מתכונים לראש השנה, אוכל)

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ב באלול | 30.08.21
פסטייה אישית במילוי בשר או עוף ורוטב פטריות
פסטייה אישית במילוי בשר או עוף ורוטב פטריות (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • חבילת בצק פילו, מופשר לילה במקרר או חבילה שמגיעה באיחסון למקרר, קרה
  • שמן
  • עוף שלם + 10 גרגרי פלפל אנגלי + 5 עלי דפנה
  • או: 700 גרם בשר בקר טחון או 600 גרם בשר אסאדו + 10 גרגרי פלפל אנגלי + 5 עלי דפנה
  • 3 בצלים, קצוצים
  • 2 שיני שום, כתושות
  • חופן גפרורי שקדים
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף רוטב צ'ילי חמוץ חריף
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס צימוקים (לא חובה, לאוהבי המתוק)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/2 צרור כוסברה, קצוצה
  • פיסטוק גרוס
לרוטב פטריות:
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים
  • חבילת פטריות שמפיניון טריות, חתוכות לרבעים או קופסת שימורי פטריות
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 3 כפות אבקת מרק פטריות
  • 1 שקית (22 גרם) אבקת רוטב צלי
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • קמצוץ מלח
  • 1/4 כפית פפריקה מעושנת או רגילה (לא חובה)
  • 1 כף קמח מהולה ב-1/4 כוס מים

אופן ההכנה:

אם בחרתם במילוי עוף או בשר אסאדו:
1. מניחים את העוף השלם או הבשר בסיר גדול, מכסים במים ומוסיפים גרגרי פלפל אנגלי ועלי דפנה. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. כשהכל מבעבע, מנמיכים לאש קטנה וממשיכים לבשל במשך כשעה וחצי בסיר מכוסה עד שהעוף / הבשר רך. מוציאים לקרש חיתוך, מצננים, מפרקים מעצמות וקוצצים גס.

אם בחרתם במילוי בשר טחון: משתמשים בו פשוט כמו שהוא.

2. במחבת גדולה, מחממים 5-6 כפות שמן, מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה יפה. במקביל, קולים את גפרורי השקדים במחבת יבשה עד להזהבה.

3. מוסיפים למחבת עוף, בשר אסאדו או בשר טחון (לא מבושל), שום כתוש, שקדים קלויים, סילאן, רוטב צ'ילי חמוץ חריף, פלפל שחור גרוס, צימוקים (אם רוצים), מלח, פפריקה וכוסברה קצוצה. מערבבים הכל יחד ומבשלים במשך 30 דקות על אש בינונית. מכבים את האש ונותנים לתערובת להצטנן לחלוטין.

4. מסדרים על השיש תבניות אישיות בקוטר 9 ס"מ כמספר עלי הפילו. מרפדים כל תבנית בעלה פילו אחד ומברישים אותו בשמן.

5. מניחים בכל תבנית 2-3 כפות גדושות מהמילוי ומקפלים את שולי עלה הפילו למרכז, כך שיכסו את המילוי והמאפה ייסגר היטב מכל צד. מברישים את בצק הפילו בשמן ומפזרים מעל פיסטוק גרוס.

6. מסדרים את התבניות במגש אפייה גדול ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 10 דקות.

- מגישים חם או מוציאים מהתנור, מצננים ושעה לפני ההגשה מחממים על הפלטה אך לא ישירות עליה, אלא מניחים על גבי סיר או תבנית שיפרידו.

אפשר להקפיא את הפסטיות? כן. מצננים אותן לאחר האפייה, מכסים כל אחת בנייר כסף ואז בניילון נצמד ומקפיאים. מפשירים שעה-שעה וחצי לפני ההגשה ומחממים על פלטה.

הכנת רוטב הפטריות:
7. בסיר בינוני על אש בינונית, מחממים 4 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד במשך 10 דקות.

8. יוצקים למחבת 3 כוסות מים רותחים ומתבלים באבקת מרק פטריות, אבקת רוטב צלי, כמון, פלפל שחור, מלח ופפריקה מעושנת או רגילה. מבשלים הכל יחד עד שהנוזלים מצטמצמים והרוטב מסמיך.

9. יוצקים לסיר את תערובת הקמח והמים, מערבבים, מבשלים עוד 3 דקות ומכבים את האש. יוצקים את הרוטב כשהוא חם על הפסטיות.

את הסיגרים המופלאים של מלי לראש השנה הכנתם כבר?

(צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות

מניפות תפו״א: תוספת יפה וטעימה לכל מטרה

ורד כהן | 01.02.24

חם וטעים

פסטה עם ירקות בסיר אחד- תוספת מושלמת לכל מטרה

ורד כהן | 19.12.23
ש

שמחה בלבבות

כך תשדרגו את ערב הלביבות בחנוכה עם סלטי אחלה

כיכר בשיתוף שטראוס | מקודם

פסטה ללא פסטה!

פסטת קישואים בריאה- תוספת מקורית לכל מטרה

ורד כהן | 23.11.23

ושמחת בחגך

הלהיט של שולחן החג: בורקס בשר פיקנטי לסוכות

אוראל בראל | 28.09.23
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

לכבוד שבת

יפהפה: סלקים ותפודים צלויים בתנור

כיכר אוכל | 26.01.23
ש

לכבוד שבת

סיגרים ממולאים בפרגיות, כבד עוף ולבבות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

התוספת שתופסת

מסחרר כמה שזה טעים: ספירלת בטטות אפויות חגיגית

כיכר אוכל | 20.10.22
ש

ראש השנה - התחלנו

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכולם ובחינם

באו לטייל בחול המועד בחינם >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם
ש

ראש השנה - התחלנו

סיגרים חגיגיים במילוי בשר ראש מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

הורסים: תפוחי אדמה פריכים ומתובלים עם אריסה

כיכר אוכל | 15.09.22

לכבוד שבת

מיוחד: אורז ואפונה מטוגנים ברוטב צ'ימיצ'ורי

כיכר אוכל | 01.09.22
ש

מיוחד ומרשים

מאפה פטריות ובצק עלים במילוי בשר טחון

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכולם ובחינם

זאת הארץ שלנו ולא נפסיק לטייל בה >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

תוספת מנצחת

זה הדבר הכי מהיר וטעים שאפשר לעשות עם פטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.09.21

כמיטב המסורת

בדיוק כמו של אמא: מתכון לקרעפלאך

חיה דר | 14.09.21

"גזירות טובות"

גזרים שלמים צלויים בתנור עם שאלוט ושומר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.09.21

לכבוד שבת קודש

מהדגים ועד הקינוח: 9 מתכוני חובה לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 19.08.21
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

לכבוד שבת

תוספת ארומטית שעובדת עם כל עיקרית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

ספיישל שבועות

מהיר וכיפי: ברוקולי מוקפץ עם שום וצ'ילי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.05.21