פיקנטי ומוצלח

הפיציות הרכות שיגרמו לכם להתמכר - מתכון קל להכנה

רכות ממכרת, רוטב ביתי עם טעם של בית, וגבינה שנמסה בדיוק כמו שצריך – הפיציות האלו יכבשו את הלב תוך דקות. מושלמות לארוחת ערב, לקופסת האוכל או סתם כי מתחשק משהו טעים (אוכל ומתכונים)

בצק רך, רוטב עשיר וגבינה נמסה: הפיציות המושלמות (צילום: באדיבות המצלם)
מנות/יחידות30
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

מצרכים

    בצק

    3 כוס קמח
    2 כפות שטוחות שמרים יבשים
    4 כפות סוכר
    1/3 כוס שמן
    כפית מלח
    1/2 כוס מיץ תפוזים
    1/4 כוס מים פושרים

    רוטב

    מעט שמן זית
    3 עגבניות מגורדות
    5 שיני שום כתוש
    כף שטוחה בזיליקום
    כף אורגנו
    1/2 כפית סוכר
    1 כפית מלח
    2 כפות רסק עגבניות

    מילוי

    150 גר' גבינה צהובה מגורדת
    זיתים- לבחירה

    הוראות הכנה

    הכנת הבצק:

    שימו את המלח בתחתית קערת המיקסר.

    הוסיפו מעל את הקמח, ואחר כך את שאר החומרים לפי המתכון.

    ערבלו היטב בעזרת וו לישה עד שנוצר בצק חלק ואחיד.

    כסו את הקערה, והתפיחו את הבצק למשך כ-20 דקות במקום חמים.

    הכנת הרוטב:

    חממו מעט שמן זית בסיר קטן.

    גרדו עגבניות בפומפייה והוסיפו אותן לסיר.

    בשלו כ-5 דקות תוך ערבוב מדי פעם.

    הוסיפו את שאר מרכיבי הרוטב וערבבו.

    הביאו לרתיחה, כבו את האש וצננו מעט לפני השימוש.

    הרכבת הפיציות:

    חלקו את הבצק שתפח לשני חלקים שווים.

    רדדו כל חלק לעלה מלבני בגודל של כ-40x20 ס"מ.

    מרחו רוטב עגבניות במרכז כל עלה.

    פזרו מעל גבינה צהובה מגוררת. אפשר גם להוסיף זיתים, פטריות או כל תוספת שאתם אוהבים.

    קפלו מעט את הקצוות מכל הצדדים כדי למנוע נזילה, וגלגלו את העלה לרולדה (גליל).

    חתכו את הרולדה לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ – אלו יהיו הפיציות שלכם.

    הניחו את הפיציות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, עם החתך כלפי מעלה.

    אפו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, במשך כ-15 דקות, עד שהפיציות זהובות.

    בתאבון!

    אהבתם? שתפו בתגובות!

    האם הכתבה עניינה אותך?

    כן (100%)

    לא (0%)

    תוכן שאסור לפספס:

    0 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    אולי גם יעניין אותך:

    עוד בחלבי: