ניצול שאריות

מתכון לסלט פנצנלה עם חלה שנשארה משבת

סלט איטלקי קלאסי שמשלב בין לחם יבש וקראנצ׳י לירקות עסיסיים. הלחם סופג את המיץ מהירקות ומתעורר מחדש לחיים. אפשר להשתמש בחלה יבשה מאוד או כמונו: לקלות אותה בעצמכם בתנור עד שהיא קריספית וזהובה (מתכונים, אוכל)

סלט פנצנלה עם חלה שנשארה משבת (צילום: Katie Rosario on Unsplash)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/2 חלה גדולה שנשארה משבת, חתוכה לקוביות
  • שמן זית
  • 1 מלפפון, חתוך ל-4 רבעים ארוכים ופרוס
  • 15-20 עגבניות שרי בשלות, חצויות
  • 1/2 בצל סגול גדול, פרוס דק
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגולפת דק או מגוררת
  • חופן גדול של כדורי מוצרלה, חצויים
  • 6-8 עלי בזיליקום, חתוכים דק

לרוטב:

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ בן יין אדום או חומץ בלסמי
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מפזרים את קוביות החלה בתבנית בשכבה אחת, מזלפים מעל שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10-15 דקות, עד שהחלה זהובה ופריכה. מוציאים ומניחים בצד לצינון.

2. בקערה גדולה, מניחים את כל הירקות, הגבינות, הבזיליקום וקוביות החלה.

3. בכלי קטן, מערבבים היטב את כל רכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט ונותנים לו לשבת כך במשך חצי שעה לפחות לפני שמגישים, לספיגת טעמים ומיצים מיטבית.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר