"לא לתת סיוע"

"איבד את ראייתו": הבקשה של הורי החטוף אלון אהל

הורי אלון אהל, החטוף בידי חמאס, פנו לשרי הקבינט בקריאה לא לחדש את הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה עד שחמאס ישחרר את החטופים הפצועים (חטופים)

אלון אהל (צילום: באדיבות המשפחה)

קובי ועידית אהל, הוריו של החטוף אלון אהל, פנו היום (ראשון) לשרי הקבינט, לקראת הישיבה שצפויה להתקיים היום, בקריאה לא לחדש את הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה, עד שחמאס ישחרר את החטופים הפצועים.

"הערב תיערך ישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני ובמסגרתה יסוכם מתווה חידוש הסיוע ההומניטארי לרצועת עזה", הם פתחו את פנייתם. לדבריהם, "בנינו האהוב אלון איבד את מאור עיניו וסובל מרסיסים ופציעת ראש, ונמצא בסכנת חיים ברורה ומיידית".

הם ביקשו: "נבקש לדרוש כתנאי לחידוש הסיוע ההומניטארי לרצועת עזה להוציא את החטופים הפצועים לטיפול רפואי מציל חיים מחוץ לעזה ורק אז יתחדש הסיוע לרצועה".

בשבוע שעבר, במסיבת עיתונאים שקיימו הוריו של אלון, נחשפו פרטים מזעזעים מהשבי של אלון. אביו של אלון, קובי אהל סיפר: "אלון פצוע, הוא איבד את הראייה שלו בעין אחת, אך אנו יודעים שאפשר להציל את העין השנייה שלו". לדברי האב: "שמענו מהחטופים ששבו מהשבי האכזרי כי אלון שוהה בשבי עם פציעה קשה בראש, יש לו רסיסים בכל הגוף המסכנים את חייו".

"אלון", סיפר האב בהצהרה: "נחטף על ידי חמאס מהמגינות אליה הושלכו עשרות רימונים והוא הלך לשבי כשהוא פצוע. גם אחרי שהגיע למקום המסתור, הוא עבר מסכת עינויים של אלימות קשה וקתות נשק לראשו".

"אם לא די בכך", הוסיף האב לספר: "הוא קיבל טיפול מחפיר מצד החמאס. מי שתפר לו את הפצעים והחבורות היה ילד עזתי בן 19 שעשה את זה עם חוט ומחט".

האב סיפר על הרגשות במשפחה, ובמיוחד שלו ושל אמו של אלון ואמר: "אנחנו לא ישנים בלילה מהידיעה שאלון לא בבית. אנחנו לא ישנים בלילה מהידיעה שיש ארגוני סיוע הנשלחים על ידי מדינות מערב רבות אשר נותנים טיפול לעזתיים".

עוד הוא הוסיף בכאב: "איזו מדינה מעניקה טיפול רפואי לצד אחד בידיעה שישנם חטופים-פצועים בסכנת חיים שלא מקבלים טיפול רפואי? איזה דין בינלאומי מאפשר לעשות זאת? עזה מפרה כל כלל בינלאומי בסיסי שהיא מחזיקה פצועים ללא טיפול רפואי״.

לקראת סיום ההצהרה, משפחת אהל הצעה חדשה לעסקת חטופים - שכוללת שלושה שלבים:

שלב ראשון - פינוי החטופים הפצועים לטיפול רפואי מחוץ לעזה, בבית חולים אמריקאי באחת ממדינות המפרץ, או לחילופין בבית חולים אירופאי.

שלב שני שהציעה המשפחה - חידוש הסיוע הרפואי וההומניטרי לרצועת עזה למשך תקופת הטיפול הרפואי.

שלב שלישי - לאחר פינוי הפצועים למדינה ניטרלית לתקופה מוגדרת של עד 72 ימים, וחידוש הסיוע ההומניטרי לעזה, הפצועים ישובו לישראל כאשר תיחתם עסקה כוללת.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (96%)

לא (4%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
חבל שצריך להגיע למצבי קיצון כדי להבין מי האויב שאנו עומדים מולו. ללא חמלה וללא רחמים, אויב משמידים עד שהוא יתחנן להפסקת אש
חבל
2
למה היה צריך ךפרסם. נפילת. הטיל. בשדה. התעופה
בנימין בסן מחדרה
1
תתפללו מכל הלב ברוך אתה ה' ... פוקח עיוורים... מתיר אסורים... זוקף כפופים. האם אי פעם זה היה כ"כ אקטואלי מזה?
מישהו

עוד בבארץ:

התגעגע הביתה

מאז תחילת המתקפה על הדרוזים בסוריה פונו עשרות פצועים לישראל, כחלק מהמחווה של ישראל לעדה הדרוזית | הערב פורסם כי חולה דרוזי-סורי שפונה לקבלת טיפול רפואי בישראל בבית החולים זיו בצפת ברח מבית החולים | על פי הדיווח, החולה אותר לאחר שעות והושב על ידי צה"ל בחזרה לסוריה (צבא)

|

"זה מה שאמרתי לו"

בשיחה ראשונה מסוגה, גולל שורד השבי עומר שם טוב את השיחות שקיים עם הקדוש ברוך הוא בהיותו בשבי בעזה. הוא הצהיר כי האמונה התחזקה אצלו בשבי | צפו בקטע מתכנית 'עובדה' - שבה מספר על המזון בשבי (חטופים)

||
8

הופך את ההחלטה

השופט עמית מיכלס קיבל בבית המשפט המחוזי בלוד את ערר המשטרה בעניין מעצרו של דובר ראש הממשלה לשעבר יונתן אוריך במסגרת פרשת "קטאר-גייט" | מעצרו של אוריך הוארך עד יום שני | מיכלס אמר בהחלטתו כי החשד נגד אוריך "התחזק באופן מובהק ביממה האחרונה" (משפט)

||
6
ש

יעד, שיטה, ורצון

בראיון מיוחד לאלי גוטהלף מציג הרב יגאל מוניסר, דיין וראש כולל הלכה וראש מכון למשפט והלכה, שיטת לימוד המבוססת על דברי חז"ל • השיטה, המכונה "שיטת שש הנקודות", נועדה להביא את הלומדים לידיעה מקיפה תוך שימוש יעיל בזמן הלימוד (חרדים)

כיכר בשיתוף מל.מ|מקודם

"שמעתי סיפורים מחרידים"

שר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנופף נפגש עם משפחות חטופים, ואמר כי "ראיתי שיש דיון על מטרת-העל של המלחמה. ההלכה היהודית קובעת שהערך של פדיון שבויים הוא עליון" | בין היתר נפגש גולדקנופף עם רובי חן, קובי אהל, חנה ואלי כהן וכן עם שורד השבי סשה טרופנוב (חדשות)

||
9

זירה קשה

חובשים ופרמדיקים שהגיעו לזירה גילו את הנער, ללא דופק ונשימה ועם חבלות קשות, ליד הטרקטורון ההפוך. הם פינו אותו תוך כדי ניסיונות החייאה. במהלך הנסיעה שב ליבו לפעום עצמונית (בארץ)

||
3
ש

קוצרים הצלחות

למרות שמועות על קשיים בהשתלבות במשרות הייטק ברחבי הארץ, התוכנית החרדית ממשיכה לקצור הצלחות | "יש לנו מאות "שגרירים" בדמות בוגרים שמסייעים להניע את מערך ההשמה המפואר שיצרנו" | הצטרפו למחזור 17 ותוכלו ליהנות ממימון מלא ואווירה תורנית (לימודים)

כיכר בשיתוף jbh|מקודם

השתתפו: זייברט, קוניק ושוחט 

בטקס שנערך אמש בעיר בני ברק, מונה מפקד חדש למרחב דן במשטרת מחוז תל אביב | בטקס השתתפו ראשי הערים בני ברק, גבעתיים, ואור יהודה | המפקד הנכנס: "אני נכנס היום לתפקיד מפקד מרחב דן-מרחב מרכזי, תוסס ומורכב - אתגר - אבל גם שליחות אמיתית" (משטרה)

|

"האירוע היהודי הגדול בעולם"

מאות אלפי אנשים מכל רחבי הארץ צפויים להגיע להילולת הרשב"י בל"ג בעומר | בעקבות המסקנות של ועדת החקירה, רק הדלקה אחת תתקיים במתחם הקבר | הקהילות האחרות יקיימו הדלקות בשעות שהוגדרו מראש במתחמים ייעודיים | יו"ר הוועדה פוגל: "צריך להמשיך ולתרגל את כל אירועי החירום" | השר פרוש: "צריך לקיים את האירוע בשמחה ובבטחה" (בארץ)

||
5

לקראת אירועי - ל"ג בעומר

מבקר המדינה אנגלמן פנה היום לרה"מ לקראת השרב ואירועי ל"ג בעומר וטען: "אירוע השריפה ביום הזיכרון חייב להוות קריאת השכמה". לדבריו: "רשות הכבאות לא יכולה להתמודד לבדה עם האתגר" (בארץ)

|
ש

החלו עבודות החפירה: 

פרויקט הבוטיק "רמות קאנטרי" שוכן על צלע הר המשקיף אל עמק הארזים ויציע חוויית מגורים אולטימטיבית. את הפרויקט מקדמת קבוצת 'בית ירושלמי' הרושמת בימים אלה התקדמות משמעותית בשלבי הביצוע הראשוניים. 

כיכר בשיתוף בית ירושלמי|מקודם

זה כתב האישום שהוגש 

פרקליטות המדינה הגישה היום לבית המשפט לתעבורה, כתב אישום נגד נהג המשאית מוחמד בדיר בגין גרימת מוות ברשלנות של הולכת הרגל אסתר אילני ז"ל | האירוע התרחש בעיר בבני ברק - לפני כארבעה חודשים (בארץ)

||
2
ש

סיעת שלומי אמונים בב"ב

במסגרת רפורמת "צדק תחבורתי", המעניקה הנחות משמעותיות בתחבורה הציבורית, חברו ׳רב-קו אונליין׳ וסיעת שלומי אמונים בעיריית בני ברק למהלך ייחודי להנגשת ההטבות לתושבי העיר (מקומי)

בשיתוף רב-קו אונליין|מקודם

אחרי ההודעה הדרמטית של טראמפ

בהמשך לחשיפתו הדרמטית של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, לפיה מספר החטופים החיים בידי חמאס עומד על 21 בלבד — ולא 24 כפי שנטען עד כה — פרסמה ישראל הודעה רשמית המעודכנת בפרטים | לפי ההודעה הרשמית, קיים חשש כבד לשלומם של שלושה חטופים - שניים מהם זרים (חדשות)

||
4

הגירה מרצון

סקר חדש של המרכז הפלסטיני למדיניות וסקרים מראה ירידה בתמיכה בחמאס ובמתקפת 7 באוקטובר, בעזה וביהודה ושומרון | כמחצית מתושבי עזה מוכנים לפנות לישראל בבקשה לסיוע על מנת לעזוב את הרצועה למדינה אחרת | בעוד תוכנית טראמפ מתעכבת בניסיון למצוא מדינות מארחות, ייתכן שמצד הפלסטינים לא תהיה יותר התנגדות גורפת למהלך (חדשות בארץ)

||
7
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות