

סקר דעת קהל חדש שערך המרכז הפלסטיני למדיניות וסקרים (PCPSR) בין ה-1 ל-4 במאי 2025, חושף נתונים מפתיעים אודות עמדות הציבור הפלסטיני, במיוחד ברצועת עזה, בנוגע לעתיד האזור ולאפשרויות הגירה.
מהסקר עולה כי קרוב למחצית מתושבי רצועת עזה (49%) מוכנים לפנות לישראל ולבקש סיוע על מנת לעזוב את הרצועה למדינה אחרת, דרך נמלים או שדות תעופה הנמצאים בשליטת ישראל. עם זאת, חשוב לציין כי רוב תושבי עזה (56%) עדיין אומרים שאינם רוצים לעזוב את הרצועה לאחר סיום המלחמה.
הסקר, שכלל 1270 נשאלים ביהודה ושומרון וברצועת עזה, בדק גם את הגישה לתנועת חמאס. הממצאים מראים כי 48% מתושבי רצועת עזה תומכים בהפגנות האחרונות נגד חמאס שהתקיימו ברצועה. לשם השוואה, ביהודה ושומרון, שיעור התמיכה בהפגנות אלה נמוך משמעותית ועומד על 14% בלבד.
למרות התמיכה היחסית בהפגנות בתוך עזה, רוב משתתפי הסקר (59%) מאמינים שהפגנות אלה היו "מלאכותיות ומנוהלות בידי גורמים חיצוניים", ורק 20% סבורים שהן מבטאות דעה אמיתית של האוכלוסייה. גם בקרב תומכי ההפגנות בעזה, 54% מאמינים שהן מונעות בידי גורמים חיצוניים.
ממצאים נוספים מהסקר המקיף מצביעים על כך שבעוד שתמיכה במתקפת 7 באוקטובר ובחמאס ממשיכה לרדת, רוב מכריע בציבור הפלסטיני מתנגד לפירוק חמאס מנשקו (85% ביהודה ושומרון ו-64% בעזה). בנוסף, רוב גורף אינו מאמין ששחרור החטופים על ידי חמאס או התפרקותו מנשק יובילו לסיום המלחמה ונסיגת ישראל מרצועת עזה.
בימים אלו תוהים בישראל גם לגבי עמדתה של וושינגטון אודות תוכנית ההגירה של טראמפ, שלא התקדמה בצורה משמעותית מאז ההכרזה.
0 תגובות