
ארצות הברית ואיראן מקיימות מגעים לקראת סבב שישי של שיחות גרעין, שצפוי להתקיים כבר בשבוע הבא בעיר אוסלו שבנורבגיה, כך מדווח הבוקר (חמישי) הכתב ירון אברהם מ-'N12'.
לפי הדיווח, את המגעים מובילים השליח האמריקני המיוחד, סטיב וויטקוף, ושר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י. מדובר בניסיון לגבש מסמך הבנות בעקבות הפסקת האש שהוכרזה לפני מעט יותר משבוע על ידי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, אשר סימנה את סיומה של מלחמת 12 הימים בין ישראל לאיראן.
ההתפתחויות הללו מגיעות לקראת ביקורו הצפוי של ראש הממשלה בנימין נתניהו בוושינגטון. ישראל, שעודכנה כבר בימים האחרונים על ההתפתחויות, מבקשת להיות מעורבת לעומק בשיחות, ולהשפיע על עיצוב ההסכם העתידי – בין היתר באמצעות דרישתה להציב קווים אדומים ברורים. בין הנושאים המרכזיים שמדאיגים את ירושלים: פיקוח הדוק על אתרי הגרעין של איראן, ואיסור גורף על כל העשרה נוספת של אורניום.
באורח מעניין, מהדיווח לא עלתה התייחסות לסוגית הטילים הבליסטים שאיראן מעוניינת להמשיך ולפתח, למרות האינטרס הישראלי המובהק בנושא.
במהלך ביקורו האחרון של השר רון דרמר בבירה האמריקנית, הוא נפגש עם בכירים בממשל טראמפ, ושוחח עמם ארוכות על הסוגיה האיראנית. בישראל מדגישים כי יש לשמר את ההישגים הביטחוניים המשותפים שהושגו עם ארה"ב בחודשים האחרונים, במיוחד לאחר מבצע "עם כלביא", שבמהלכו הותקפו מתקני גרעין באיראן בפעולה משולבת ישראלית-אמריקנית.
כזכור, אמש (רביעי) הצעת חוק חדשה הוגשה אתמול לקונגרס האמריקני, במסגרתה יוסמך הנשיא טראמפ להעביר לישראל מטוסי B-2 חמקניים, לצד פצצות חודרות בונקרים. ההצעה, שכונתה "חוק הבונקר בוסטר", הוגשה על ידי חברי הקונגרס ג'וש גותהיימר ומייק לולר, וקובעת כי אם יתברר שאיראן ממשיכה לפתח נשק גרעיני, יוכל הנשיא "לנקוט צעדים שיבטיחו שישראל ערוכה לכל תרחיש". מדובר באותו דגם מטוסים שלקח חלק בתקיפות האחרונות על מתקני הגרעין האיראניים.
0 תגובות