

ד"ר מיכל פרינס מביאה רוח רעננה של שיח פתוח עם הפודקאסט החדש "שיעורי בית" מבית אחוות תורה. הפודקאסט, שהופק בתמיכת קרן קווים לשינוי, מיועד במיוחד למגזר החרדי ומבקש לפתוח שיחה אמיתית וערכית על אתגרי הבית והקשר הזוגי – נושאים שלרוב נותרים מאחורי דלתות סגורות.
"הרעיון נולד מתוך צורך אמיתי בשטח", מסבירה ד"ר פרינס. "זוגות רבים מתמודדים עם אתגרים דומים – מהשנה הראשונה המאתגרת, דרך שינויים בחוזה הזוגי כשאחד מבני הזוג יוצא לעבוד, ועד ההתמודדות עם המציאות מחוץ לחממה המוגנת. אלו נושאים שכולם חווים, אך מעטים מדברים עליהם בגלוי".
אבי פליישמן, מנהל התוכן של 'אחוות תורה' ושותף ליצירת הפודקאסט, מוסיף: "המטרה שלנו הייתה ליצור מרחב בטוח לשיח על נושאים שהם לב ליבה של החברה החרדית, אך עדיין נמצאים בשוליים של השיח הציבורי. ראינו שיש פער בין האידיאל שמוצג בחברה לבין ההתמודדות היומיומית של זוגות, ורצינו לגשר עליו בדרך מכבדת ורגישה".
הייחודיות של "שיעורי בית" היא בכך שהוא מדבר "מבפנים" – תוכן שנוצר בתוך החברה החרדית, עבור החברה החרדית, ללא צורך בהתאמות או תרגומים מעולמות אחרים. הפודקאסט לא רק מעלה שאלות אמיתיות, אלא מספק כלים מעשיים להתמודדות עם אתגרי היומיום בחיי הנישואין.
מסע אל לב הזוגיות החרדית
בפרק הפתיחה, "הסיפור שמאחורי הברית", ד"ר פרינס פותחת מסע אל תוך הסדרים, המסורות והשינויים שמעצבים את הזוגיות החרדית היום. "יש דברים שנראים לנו מובנים מאליהם – כמו זוגיות בחברה החרדית. אבל מה קורה כשעוצרים לרגע ובודקים מה באמת מחזיק את הבית?", שואלת פרינס בפתיחה שמזמינה את המאזינים להתבונן מחדש על מה שלכאורה ברור מאליו.
הפרקים הבאים מתמקדים בסוגיות ליבה: "בין הסנדוויצ'ים לגמרא" עוסק בגבריות החרדית המשתנה דרך שיחה עם המטפל הזוגי מוטי שטרן; "להחזיק את הנר" מביא את קולה של האישה החרדית בשיחה עם טו"ר ורדית רוזנבלום על האתגרים הכלכליים והרגשיים; ו"מנגינות זרות, בית אחד" חושף את אתגרי השנה הראשונה בנישואין בשיחה עם מדריך החתנים אביאל נריה.
"הפרקים הראשונים כבר עוררו הדים רבים בקהילה", מציין פליישמן. "קיבלנו תגובות מנשים וגברים שלראשונה שמעו מישהו מדבר בקול על מה שהם חווים בשקט. זה בדיוק מה שקיווינו להשיג – להתחיל שיחה פנימית שתוביל לחיזוק הבית החרדי".
בין מסורת לשינוי
"אחד הנושאים המרכזיים שאנחנו מטפלים בהם הוא המעבר מהאידיאל התיאורטי למציאות המורכבת", מוסיפה ד"ר פרינס. "הרבה זוגות צעירים מגיעים עם ציפיות מסוימות ופתאום נדרשים להתמודד עם אילוצים כלכליים, שינויים במבנה המשפחתי, ואפילו הצורך לאזן בין תרבות הלימוד לבין הפרנסה. השיח הזה חיוני להצלחת הזוגיות".
בכל פרק, הפודקאסט מביא שילוב של תכנים תורניים לצד גישות טיפוליות עדכניות, תוך שמירה קפדנית על הערכים והמסגרת החרדית. המטרה היא לחזק את הבית היהודי באמצעות כלים מעשיים וידע שיסייעו לזוגות להתמודד טוב יותר עם אתגרי החיים.
"אנחנו מחזקים את היסודות של הבית היהודי באמצעות שיח כן", מדגיש פליישמן. "כשבן ישיבה שומע שאחרים מתמודדים עם אותן שאלות כמוהו, הוא מרגיש פחות לבד. כשאישה שומעת שאחרות חוות אותם קשיים, היא מבינה שהיא לא היחידה".
פרקי הפודקאסט "שיעורי בית" זמינים להאזנה בכל הפלטפורמות המובילות. אתם מוזמנים להקשיב, לשתף ולהיות חלק משיח חדש וחשוב שמבקש לחזק את הבית היהודי החרדי מתוך הבנה עמוקה של אתגרי התקופה.
מבט מבפנים: חוויית המפיק
מוישי רוזנצוייג, עורך ומפיק הפודקאסט, מביא פרספקטיבה ייחודית לפרויקט כמי שגם התארס במהלך ההפקה. "זה יצר סיטואציה מיוחדת עבורי, כשמצאתי את עצמי עוסק בנושאי זוגיות גם בעבודה וגם בחיים האישיים", הוא משתף. "היה מעניין לראות איך התובנות מהראיונות והשיחות עם המומחים הפכו רלוונטיות באופן מיידי לתקופת האירוסין שלי.
"אני חושב שזה פודקאסט ייחודי וחשוב מאוד", מוסיף רוזנצוייג. "תמיד אהבתי לקרוא וללמוד על זוגיות, אבל זיהיתי פער משמעותי בשוק: רוב החומרים הקיימים או שמכוונים לקהל חרדי שמרני יותר, או שהם מערביים מדי ואינם מתאימים לאורח החיים של החרדי העובד. השילוב בין עולם התורה לעולם המעשה כמעט ולא מקבל מענה.
"העבודה על הפודקאסט אפשרה לי להיות חלק מיצירת תוכן שמתמודד בכנות עם האתגרים של זוגות חרדים עובדים ואני בטוח שהתובנות האלה יסייעו לי בבניית הבית שלי בעתיד הקרוב".
0 תגובות