סלט אבוקדו עם פטריות ברוטב חרדל חריף

החורף לא משופע בפירות כמו המגוון העצום שיש בקיץ, אבל יש לו כמה קלפים מנצחים משלו. המלך הבלתי מעורער הוא האבוקדו. הוא משחק אותה קשה להשגה, ואנחנו עוקבים אחריו בדאגה עד שיבשיל, אבל חייבים להודות שזה שווה את ההמתנה. אליו מצטרפות פטריות היער לסלט חורפי

מרכיבים(3 מנות):
  • 1 אבוקדו בשל
  • סלסילת פטריות שמפיניון
  • 4 פטריות פורטבלו
  • צרור עלי רוקט
  • 3 כפות שמן אבוקדו (או קנולה)
  • 1 כף חרדל גרגירי
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 3 שיני שום כתושות
  • מעט צ'ילי יבש
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לבן
  • 1/2 כוס אגוזי מלך

אופן ההכנה:

פורסים את 2 סוגי הפטריות לפרוסות בעובי נגיסה ומניחים בקערה.
מסירים את גבעולי הרוקט ומפזרים את העלים בתוך הקערה.

מכינים את הרוטב: שמים בקערית שמן אבוקדו (או רגיל), מיץ לימון, חרדל, מלח, פלפל, שבבי צ'ילי ושום קצוץ ומערבבים היטב.
יוצקים את הרוטב לקערת הסלט ומערבבים היטב.

חוצים את האבוקדו לאורכו, חותכים לפרוסות דקות ומסדרים על הצלחת. מניחים את הסלט על גבי פרוסות האבוקדו.
מקשטים באגוזי מלך שבורים ומגישים.

]]>

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
לא כן? לפחות יש לו מתכון דומה להפליא. וכל הבמסיא דבר בשם אומרו....
שירה

עוד באוכל:

הטעם של החופש!

||
2
ש

חובה במטבח

ציקי גל|מקודם
ש

אהוב ומוכר

ציקי גל|מקודם
ש

סוד הקסם

כיכר בשיתוף ג'ליאת|מקודם
ש

מחלום למציאות

כיכר בשיתוף מלכת הג'לי|מקודם

המתכון לאושר

||
1

נגמרו התירוצים

||
1

בינה פוגשת תאבון!

||
1
ש

סוד הקסם

כיכר בשיתוף ג'ליאת|מקודם

"שירבו זכויותינו כרימון"

||
1

בקלות ובכיף

||
3
ש

"עכשיו תורי"- מבצע קיץ

כיכר בשיתוף תנובה|מקודם

פרי הקיץ

||
3

בריא וטעים

||
1

אופים עם הילדים

||
4

לכבוד ט"ו בשבט

||
1

"הזמן קצר והמלאכה מרובה"

||
2

שוחרי בריאות

||
1

לאפות בכיף!

||
1