מה אוכלים היום?

כל מה שטוב, בלי לעבוד קשה: סלט סושי מפורק

צ'יראשי סושי זה סלט מכל הרכיבים של הסושי. כלומר, ליהנות מכל הטוב הזה בלי לעבוד קשה. מורן פינטו עם מתכון לסלט סושי מפורק יפהפה וטעים שמגישים בקערה ענקית. אל דאגה, זה מתחסל ברגע (מתכונים, אוכל)

צ'יראשי סושי - סלט סושי מפורק (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות אורז מבושל
  • 1 ראש חסה פריך, חתוכה
  • 2 אבוקדו, חתוכים לקוביות
  • 10 פטריות, פרוסות
  • 2 מלפפונים מרוקנים מגרעינים, פרוסים דק
  • 300 גרם דג טונה אדומה / סלמון טרי / פייק שרימפס, חתוך לקוביות
  • קרעי אצות (אופציונלי)
  • שומשום שחור

לרוטב:

  • 3 כפות מיונז
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 6 טיפות שמן שומשום
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף רוטב סרירצ'ה

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מניחים את החסה, הפטריות, האבוקדו, האורז, המלפפון, הדג וקרעי האצות.

2. מערבבים היטב את רכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט סמוך להגשה, מפזרים מעל שומשום שחור ומגישים מיד.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
מה זה פייק שרימפס מה כשרותו
א

עוד בסלטים:

מתכון ובריא וטעים

אם אתם מחפשים סלט מרענן עם טעמים טרופיים ומרקמים מגוונים, הגעתם למתכון הנכון! קינואה קלה ומאווררת, מנגו מתוק, אגוזי מלך קראנצ'יים ורוטב לימוני-דבש שמפולפל בשלווה – כל ביס כאן הוא חגיגה של טעמים | הסלט הזה לא רק יפה, אלא גם שומר על טריות לזמן ארוך, מושלם לארוחה קלה או כתוספת צבעונית בכל שולחן (אוכל ומתכונים)

||
2

לכבוד שבת קודש

סלט המלפפונים הזה הוא בדיוק מה שצריך כדי לרענן כל ארוחה! עם קוביות קטנות של מלפפון, בצל סגול, צנונית ושמיר קצוץ, הוא מלא בטעמים טריים ופריכים, רוטב מיונז קרמי וקרוטונים פריכים מעל – פשוט מושלם! (אוכל ומתכונים)

||
3

טבעוני, צמחוני ועכשיו גם צבעוני

רוצים לישון טוב יותר? לתפקד במקסימום במשך היום, או אפילו עור פנים צעיר ובריא יותר? אתם יכולים להשתמש בתרופות וכדורים, אבל כדאי לכם להשתמש קודם בצבעים של האוכל • בריא יותר, טעים יותר וטבעי יותר • הכירו את השפעת הצבעים שבאוכל (בריאות)

|

 קראנצ'י

מתכונים לסלטים כבר ראיתם הרבה, אבל סלט פטריות כזה, עם שילוב ייחודי של מרקמים וטעמים, עוד לא טעמתם! הפטריות הלבנות העסיסיות, הפלפלים הצבעוניים והרוטב סויה יוצרים סימפוניה של טעמים שתיזכרו עוד הרבה זמן- זה הזמן להתחדש עם סלט חדש לשבת (אוכל ומתכונים)

|

בריא וטעים

בין כל הפשטידות, הרביולי והעוגות המתוקות, אתם חייבים לאכול גם משהו בריא • פנקו את עצמכם עם סלט בריא ופיקנטי שישתלב היטב בסעודה החלבית בחג. בתאבון! (אוכל ומתכונים).

||
3
ש

טרגדיה

טרגדיה נוראה בביתר עילית בחג האחרון, כאשר בשביעי של פסח נלקחה לבית עולמה הגב' אסתר חנה גולדברג ע"ה, אם צעירה לשני ילדים רכים, לאחר מאבק קצר אך קשה במחלה נדירה. בעלה האברך ר' צבי גולדברג שליט"א, יושב בימים אלו שבעה, כשהוא המום וכאוב נוכח האסון הנורא (חרדים)

כיכר בשיתוף קופת העיר|מקודם|
2

תוצרת בית

למרות שאתם יכולים לקנות עגבניות במכולת כל השנה, הן תמיד מחווירות לעומת העסיסיות והבשלות שלהן בקיץ, כשנקנות בשוק. אבל מסתבר שטפטוף של שמן וסיבוב קצר בתנור יכולים להוציא מתיקות וטעם אינסופיים גם מהירקות הכי תפלים והסלט הזה כאן כדי להוכיח זאת. טיפ קטן: אנו תמיד שומרים עגבניות על אדן החלון, רצוי בשמש או במקום אחר חמים במטבח, כי כך הן ממשיכות להבשיל (מתכונים, אוכל)

|

התוספת שתופסת

אוהבים סלט תפוחי אדמה אבל מתעבים מיונז? נסו את סלט התפודים בגריל הזה, במקום. שלבו תפוחי אדמה אדומים משובחים עם רוטב העשוי מחומץ, שמן זית, חרדל, עירית, שמיר ושום. קשטו בפטרוזיליה קצוצה להשלמת המנה ותהנו (מתכונים, אוכל)

|

באנו לשדרג

זה לא סלט הטונה הרגיל שלכם, ברור. זה סלט טונה עם טוויסט שמשדרג אותו בכמה וכמה רמות. הגישו אותו מעל עלי חסה פריכים, במקום לחם (מרענן!) ותקבלו מנה משביעה, זולה וגדושה בחלבון, המתאימה לארוחת ערב קלילה או לנשנוש בין הערביים (מתכונים, אוכל)

||
4

שבועות - התחלנו

שף אלימלך לוין עם מתכון לסלט חובה בשולחן שבועות ראוי: סלט קיסר עם קרוטונים ורוטב שום נהדר. עובדה משעשעת, הסלט הזה נולד בטעות, כששף איטלקי הכין לסועדים סלט מהרכיבים האחרונים שנותרו לו בסוף יום עמוס - ומאז הכל היסטוריה (מתכונים לשבועות, אוכל)

||
3

מה אוכלים היום?

בטטות נימוחות, קינואה, פטריות מוקפצות, גרגירי חומוס, אבוקדו ושלל ירקות שמאחדים את הכל למנה מושלמת לחום שמשתולל שם בחוץ - סלט מזין וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה (מתכונים, אוכל)

|

מה אוכלים היום?

שני הרכיבים העיקריים של הסלט הזה הם הבטטות וגרגירי החומוס שצולים ביחד בתנור ורוטב הטחינה המושלם - משם, קחו אותו לאן שאתם רוצים. אפשר להוסיף קינואה, אבוקדו, קייל, כרוב, עגבניות, מלפפונים וכל רכיב אחר שמתאים לכם (מתכונים, אוכל)

|

ניצול שאריות

סלט שמגיע מהעיר פירנצה שבטוסקנה, איטליה והשילוב המרכזי בו עגבניות עסיסיות, ולחם מאתמול - או חלה משבת. במתכון הבא הוספנו פלפלים קלויים ובמיה פריכה וזה פשוט מעולה (מתכונים, אוכל)

|

בריא יותר

כרוב סגול הוא מוצר שמשפחתי אוהבת במיוחד - ובכל צורה. הפעם נתבקשתי ליצור ממנו מנה בסגנון המזרח הרחוק וכך עשיתי: עם ירקות פרוסים דק, שומשום קלוי ורוטב חמצמץ טעים טעים. הכינו מראש כמות נאה של סלט ותבלו אותו לקראת ההגשה (מתכונים, אוכל)

||
1

בריא יותר

מדי פעם (כל חודש), כשאנחנו מעלים קילו או שניים (חמישה), אנו פוצחים בדיאטה (אכילה נכונה) כדי לחזור לגזרה ואחד מהדברים שעוזרים לנו בתהליך הוא תבשיל הקינואה הזה. טעים, צבעוני, מתקתק קלות בגלל הבטטות והבצל המטוגן, משביע וקל להכנה. לא צריך יותר כלום (מתכונים, אוכל)

||
1

מה אוכלים היום?

הסלט הכי אלגנטי בספר בגרסה צמחונית בריאה יותר עם רוטב טחינה נפלא. לגרסה טבעונית, תוכלו להשמיט את הגבינה וללכת על יוגורט צמחי. מתכון לסלט קיסר שמורכב מעלי חסה רעננים, קוביות לחם פריכות ורוטב שמאחד את הכל (מתכונים, אוכל)

|
ש

חזי רובין ושות'

טיפול שיניים הוא עניין רציני, ולמרבה הצער, לא כל רופאי השיניים מסוגלים לבצע אותו במיומנות הראויה. מרבית האנשים לא דורשים את הפיצויים המגיעים להם וחבל… מדובר בפיצויים שמגיעים למאות אלפי שקלים!(בריאות)

כיכר בשיתוף עו"ד חזי רובין|מקודם

מה אוכלים היום?

סלט קר ומרענן שהוא בעצם ארוחה שלמה. הפתיתים מהווים בסיס "יציב" ומשביע לסלט וסופגים נהדר את טעמי הרוטב הלימוני שמשולב בו גם בזיליקום ומעט דבש. אפשר להחליף את הפתיתים בקינואה, פסטה או כל דגן מבושל אחר (מתכונים, אוכל)

||
1

מה אוכלים היום?

אתם רואים סלט, אנחנו רואים ארוחה שלמה - ואתם תחליטו לאיזו קטגוריה לשייך אותו: מתכון לסלט ברוקולי עם עגבניות שרי והפתעות טעימות נוספות עטופים יחד ברוטב "מיונז" טבעוני נפלא (מתכונים, אוכל)

||
1

מיוחד

כשבא לכם להתפנק עם ארוחת ביניים שוברת שגרה או לגרום לאורחים לחשוב שאתם שפים הו כה מדהימים - זה הסלט: מתכון לסלט על בסיס כל פרי הדר שאתם אוהבים עם עלים ירוקים ואבוקדו, כשהכוכב האמיתי כאן זה רוטב הוויניגרט ותוספת הבצל הכבוש (מתכונים, אוכל)

|

מארחים בחנוכה

ככה אנחנו אוהבים את הסלט שלנו: צבעוני, עם מרקמים מגוונים ורוטב נפלא שמאחד את הכל. טוב, שמישהו יקרא לאורחים, יש לנו סלט שיפיל אותם: מתכון לסלט סלק עם אבוקדו וכדורי גבינה פריכים (מתכונים, אוכל)

|

לערבב ולאכול

הבטיחו לנו חורף, אבל קיבלנו חום, יובש ושריפות. כלומר מזג אוויר שמזמין סלט עשיר וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה: סלט בטטות וגרגירי חומוס בשתי וריאציות, סלט פנצנלה, סלט דלורית וגבינת עיזים וסלט נודלס אסייתי (מתכונים, אוכל)

||
1