היערכות להפסקת הלחימה? דיווחים בעזה על כך שכוחות צה"ל נסוגו מאזורים בצפון הרצועה.
מדובר בנסיגה ראשונה, מאז תחילת המלחמה, בעיקר מחלקו המערבי של צפון הרצועה.
על פי הדיווחים, תושבים החלו לחזור לבתיהם, מרביתם נהרסו כליל או נפגעו קשות בתקיפות של צה"ל.
בתקשורת הפלסטינית, נשמעו תושבים עזתים מתארים היקפי הרס וחורבן בהיקפים עצומים וחסרי תקדים, לצד מציאת גופות רבים.
האם הנסיגה היא חלק ממהלך של קידום עסקה לשחרור החטופים? עדיין אין אישור לכך מאף גורם רשמי, אולם נראה שהנסיגה מלמדת על מהלך שמתרחש מאחורי הקלעים.
בתחילת השבוע דיווחנו כי ישראל הסכימה לנצור את האש למשך חודשיים, זה מה שעלה מהשיחות שהתקיימו בפריז לפי דיווח של ה'וול סטריט ג'ורנל'.
על פי הדיווחים על אודות העסקה הנרקמת, תופסק האש למשך חודשיים. הבוקר מתברר כי ישנה הסכמה רחבה בין הצדדים - כולל בקרב הישראלים, אודות הפסקת האש הארוכה.
בפריז נפגשו גורמי ביון ישראליים בראשות ראש המוסד דדי ברנע עם מקביליהם המצרים והאמריקאים יחד עם ראש ממשלת קטאר. על הפרק עסקת חטופים חדשה, כאשר לפי ה'וול סטריט' "הייתה הסכמה רחבה על מסגרת הכוללת הפסקה של חודשיים בלחימה שתביא לשחרור כל החטופים הנותרים בעזה ובסופו של דבר, סיום הסכסוך", נכתב בעיתון.
משמע שגם ישראל הייתה מוכנה למסגרת שבה בסופו של דבר תסתיים המלחמה בעזה, דבר שבא בסתירה גמורה לדבריו של ראש הממשלה שאמר שהמלחמה נמשכת ותימשך עד להשמדת חמאס.
לאחר הפגישה, גורמים מצריים וקטארים אמרו כי הם יציגו לחמאס את המתווה כדי לראות אם הוא מוכן להיכנס בתנאים אלו למשא ומתן.
לפי העיתון, אם שני השלבים של חודשי הפסקת האש ושחרור החטופים יעברו כמתוכנן, ניתן יהיה לדבר על הפסקת אש קבועה, אמרו הגורמים.
אולם, המעכב העיקרי היה ונותר חמאס שלא רק שדורש הפסקת המלחמה אלא אף עומד על כך שתהיינה ערבויות בינלאומיות לסיום המלחמה בעזה והחזרת השלטון לחמאס.
"פקידי חמאס ציינו בפני מנהלי המשא ומתן שהם גמישים לגבי משך ההפוגה ומנגנון שחרור בני ערובה, כל עוד הפסקת אש קבועה מובטחת בשלב הסופי", נכתב ב'וול סטריט ג'ורנל'. במילים אחרות, ישראל הסכימה להתגמש להפסקת אש ארוכה מאוד, אך חמאס נותר בעמדותיו כי הוא דורש הפסקה קבועה של הלחימה עם ערבויות.
גם אם צה"ל יחליט בסופו של דבר לחזור ללחימה במידה וחמאס לא יעמוד בהבטחותיו, קשה לראות איך תתחדש לחימה עצימה לאחר חודשיים בהם חמאס חזר להשתלט על הערים המרכזיות ברצועת עזה. המסקנה המתבקשת לכאורה היא כי הסכמתה של ישראל ל"הפסקת אש ארוכה", פירושה הסכמה לסיום המלחמה בעזה, הערכה שמתכתבת עם הדיווח של העיתון האמריקאי.