לכבוד שבת

אחת ולתמיד: כך מכינים פחזניות

כך תכינו פחזניות מושלמות בקלות שלב אחר שלב: מדריך מצולם ומפורט עם השפית מורן פינטו להכנת פחזניות עם שלושה מילויים שונים, שמשדרגות כל אירוח ונהדרות כמנה ראשונה בסעודת השבת (מתכונים, אוכל)

זמן הכנה80 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • לפחזניות:
  • 1 כוס קמח לבן סוגת
  • 4 ביצים
  • 250 מ״ל מים
  • 4 כפות שמן
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • למלית כבד קצוץ:
  • 300 גרם כבד צלוי
  • 1 בצל לבן גדול
  • 1 ביצה קשה
  • 1 כף מיונז
  • למלית סלט ביצים:
  • 4 ביצים קשות
  • 1 כפית חרדל דיז׳ון
  • 2 כפות מיונז
  • למלית האבוקדו:
  • 1 אבוקדו בשל
  • 1 פלפל אדום
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • מיץ מלימון סחוט היטב

אופן הכנת פחזניות ממולאות:

רגע לפני: חשבתם שלהכין פחזניות זה עסק מסובך? אז חשבתם. בדיוק בשביל זה הכנו לכם מדריך מצולם ומפורט עם השפית מורן פינטו להכנת פחזניות מושלמות עם שלושה מילויים שונים, שמשדרגות כל אירוח ונהדרות כמנה ראשונה בסעודת השבת:

מתכון ל-15 פחזניות

הכנת הפחזניות:
• מערבבים בסיר את המים, השמן, הסוכר והמלח, ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה.

• מוסיפים לסיר את הקמח ומערבבים היטב בכף עץ, עד לקבלת בצק אחיד ללא גושים שנפרד בקלות מדפנות הסיר.

• מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים במשך חצי דקה.

• מוסיפים את הביצים בהדרגה לקערה, תוך ערבוב מתמיד של המיקסר, עד לקבלת בצק אחיד ודביק.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

• מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן, עדיף כוכב, ומזלפים על הנייר תלוליות בצק במרחקים שווים.

• מכניסים לאפייה למשך 20 דקות, עד שהפחזניות זהובות היטב. מוצאים ומצננים.

הכנת מלית כבד קצוץ:
• מעבדים במעבד מזון את כל מרכיבי המלית, ומתבלים במלח ופלפל, עד לקבלת ממרח חלק.

הכנת מלית סלט ביצים:
• מגררים את הביצים על החלק הדק של הפומפייה לקערה, מוסיפים את המיונז והחרדל, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

הכנת מלית האבוקדו:
• מקלפים את האבוקדו ומועכים בקערה, קוצצים דק את הבצל הירוק והפלפל, מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון ומערבבים היטב.

רגע האיחוד:
חוצים בזהירות לשניים את הפחזניות, אך לא עד הסוף, ובכל פחזנית מניחים כף של מילוי אחר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (76%)

לא (24%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

11
זה כזה מטושטש?....
תמי 10
10
באתר לשומרי מצוות ראוי לנפות את הקמח ולבדוק את את הביצים בצורה ברורה!! אם הקמח נופה מראש צריך לציין זאת. ופתיחת הביצים צריכה להעשות כראוי
חנה ו
שלא בודקים. מורן את ענקית אל תכנעי לכל מני מחמירים.
מורן
9
ע"פ ההלכה כדאי לפתוח את כל ביצה בנפרד ואח"כ להעביר גדולה ומשותפת (כדי שאם ביצה אחת תהיהי עם דם - זה לא יטמא את כל הקערה..)
משה שטרוי
לא נראה לי שהקערה נהית טמאה. אולי פוסל או אוסר. לי הפריע שאומרת "חירבוש"
לא מבין
8
מה זה את לא מנפה קמח, פעם גם חתכת ירקות שומר או כדומה בלי לבדוק תולעים גם בביצים אותו דבר לשבור בלי לבדוק כלום מילא אנחנו לא ננהג כך אבל זה גם לא כ"כ הגייני כל האקשיין הזה
אם בישראל
7
וואו עושה חשק להיכנס למטבח ולהכין!!!!!
מ
6
מה עם לנפות את הקמח?
חיה
5
מורן את שפית ענקית .
אלחדד
4
שמשתפים אתכם ומצלמים עבורכם נמאס מכל האלו שמחפשים בעיות , רוצים למחות ? גשו ל"ככר השבת" האמיתי קרוב למאה שערים . לא באמת ! די כבר .
מוטי
3
שלום שלום מה קרה שחכו לנפות את הקמח כל הכבוד לכם ככה ......
ליאת
2
זה מתכון גרוע אני הכנתי ושמתי 20 דקות בתנור והכל מבפנים היה בצק שמתי עוד10 דקות הותסתי והפחזנית נשרפה מבחוץ והיה מבפנים בצק (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ל
1
מה קשור המילוי השם ישמור פרחזנית המילוי נתו קרם מובן ושכחי מזה להיות אופה או טבחית
שרוש

עוד באופים ונהנים: