מתכון לדונאטס סיידר תפוחים וקינמון

אם חורף היה קינוח, זה מה שהוא היה: מיני דונאטס סיידר תפוחים וקינמון. סופגניות קטנות ומתוקות שהסיידר מוסיף להן נופך עונתי ולחות ממכרת (מתכונים אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות סיידר תפוחים
  • 5 כוסות קמח, מנופה
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 60 גרם חמאה ללא מלח, מרוככת
  • 1/3 כוס רוויון
  • 2 ביצים
  • שמן קנולה לטיגון
  • לציפוי:
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 1 כפות קינמון טחון

אופן הכנת דונאטס סיידר תפוחים וקינמון:

1. בסיר גדול, מביאים את הסיידר לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, עד שהנוזלים מצטמצמים לכוס אחת, במשך 8-10 דקות. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.

2. בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים במהירות נמוכה את הקמח עם אבקת האפייה, הקינמון, אגוז המוסקט, המלח והסוכר.

3. מוסיפים למיקסר את הסיידר, החמאה, הרוויון, הביצים, ומערבבים עד לקבלת בצק חלק, במשך 3-4 דקות.

4. מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ועוטפים ישירות בניילון נצמד. שומרים במקרר עד להתייצבות במשך 30 דקות.

5. מחממים 7.5 ס"מ של שמן בסיר בינוני על אש בינונית, עד שהמדחום מסמן 180 מעלות, ומרפדים תבנית אפייה ב-3 שכבות של נייר סופג.

6. על משטח מקומח קלות, מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ, ובאמצעות רינג או כוס בקוטר 2.5 ס"מ, קורצים עיגולים מהבצק.

7. כשהשמן חם, מטגנים את עיגולי הבצק בקבוצות קטנות במשך 6-8 דקות כל אחד, עד להזהבה יפה משני הצדדים. מוציאים לתבנית המוכנה ומצננים במשך דקה.

8. בקערה קטנה, מערבבים את הסוכר והקינמון לציפוי, ומגלגלים בו את הסופגניות כשהן עדיין חמות. מגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר