לכבוד שבת

מתכון ליאפצ'יק - קוגל משכבות תפוחי אדמה ובשר

יש קוגל אטריות וקוגל תפוחי אדמה ויש את היאפצ'יק, המלך. קוגל תפוחי אדמה שמשודרג באמצעות שכבת בשר נדיבה במרכז. לזניה יהודית, אם תרצו. מורן פינטו עם מתכון ליאפצ'יק - קוגל משכבות תפוחי אדמה ובשר (מתכונים לשבת, אוכל)

יאפצ'יק - קוגל משכבות תפוחי אדמה ובשר (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לשכבת הבשר:

  • 1 ק"ג בשר בקר מס' 8 או מס' 2
  • 4 כפות שמן
  • 3 בצלים, פרוסים דק
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כף סילאן
  • 3 כפות רוטב סויה

לשכבת תפוחי האדמה:

  • 10 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים, מקולפים ומגורדים
  • 2 בצלים גדולים, מגורדים
  • 1 כוס שמן
  • 6 ביצים
  • 3/4 כוס קמח, מנופה
  • 1 כף מלח
  • פלפל שחור
  • שמן לזילוף

אופן ההכנה:

1. מניחים את הבשר בסיר גדול, מכסים במים ומבשלים במשך שעה וחצי. מכבים את האש, מצננים קלות וקוצצים או טוחנים את הבשר.

2. במקביל, מערבבים בקערה גדולה את תפוחי האדמה והבצלים המגורדים, השמן, הביצים, הקמח, המלח ופלפל שחור - עד לקבלת עיסה אחידה. מניחים בצד ועוברים לטפל בבשר.

3. במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את פרוסות הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר, מתבלים במלח ופלפל שחור, יוצקים סילאן ורוטב סויה, מערבבים הכל יחד במשך דקה ומסירים מהאש.

הרכבת היאפצ'יק:
4. מרפדים תבנית חסינת אש עם מחצית מכמות תערובת תפוחי האדמה, מניחים מעל את הבשר בשכבה אחת ומכסים במחצית השנייה של תערובת תפוחי האדמה. מזלפים מעל מעט שמן, מכסים את התבנית בנייר כסף (או במכסה תואם) ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך שעתיים. מסירים את הכיסוי ואופים עוד שעה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר