לכבוד שבת

מתכון לגולאש: תבשיל בשר וירקות שורש עם יין אדום

התבשיל ההונגרי הטעים הזה מצוין לשבתות חורף קרירות וסופר קל להכנה, כי מלבד ערבוב קל בהתחלה, הבישול הממושך עושה את שאר העבודה. מתכון לגולאש בשר וירקות שורש עם יין אדום שמגישים לצד אורז לבן או קוסקוס (מתכונים לשבת, אוכל)

גולאש בשר וירקות שורש עם יין אדום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 כפות שמן
  • 1.5-2 ק"ג בשר לגולאש, חתוך לקוביות
  • 10 תפוחי אדמה קטנים, מקולפים וחתוכים לרבעים
  • 3 בצלים, מקולפים וחתוכים לרבעים או קוביות גדולות
  • 4 גזרים, מקולפים וחתוכים לרבעים או קוביות גדולות
  • 4 זוקיני או קישואים בהירים, מקולפים וחתוכים לרבעים או קוביות גדולות
  • 1 ראש שום, מפורק לשיניים מקולפות ושלמות
  • מלח
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 2 כוסות יין אדום חצי יבש

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול על אש בינונית, מחממים את השמן, מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים אותן עד להזהבה.

2. מוסיפים לסיר את הבצלים, הזוקיני, הגזרים ותפוחי האדמה. ומערבבים ומטגנים הכל יחד במשך 5-7 דקות.

3. מוסיפים לסיר את שיני השום בשלמותן, מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור, יוצקים על הכל את היין ומערבבים בעדינות.

4. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך שעה וחצי-שעתיים, עד שהירקות רכים והנוזלים מצטמצמים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר