לכבוד שבת

מתכון לפילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

דגים חריפים מככבים במטבח שלי כבר שנים רבות, אך בכל פעם אני מוסיפה שדרוגים לאופן ההכנה שלהם; מזה תקופה מתחילה את הבישול עם חימום הסיר בלבד ורק אחר כך עוברת להוספת החומרים וכבר לא משתמשת ברסק עגבניות, אלא בעגבניות קצוצות - וכך לאט לאט בונה את המנה. יש לציין שהבישול במתכון זה הוא יחסית קצר וכמות המים ממש מועטה. אל תתפתו להוסיף. וחשוב לציין, השימוש בפילה אמנון הוא המועדף עלי, לאחר ניסיונות רבים. מומלץ! (מתכונים, אוכל)

חיה דר | כיכר השבת |
פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי (צילום: חיה דר)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 8 נתחים של פילה אמנון
  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות
  • 2 פלפלים כתומים, חתוכים לרצועות
  • 2 פלפלים ירוקים, חתוכים לרצועות
  • 2 פלפלים ירוקים / אדומים חריפים
  • 2 פלפלים אדומים חריפים יבשים
  • 6 שיני שום, פרוסות
  • 3 כפות עגבניות קצוצות
  • 2 כפות לימון כבוש
  • 1 לימון, פרוס
  • 2 כפות אריסה חריפה
  • מלח ופלפל
  • מעט כמון
  • מעט כוסברה טחונה
  • 1 כוס כוסברה, קצוצה גס
  • 1 כוס פטרוזיליה, קצוצה גס
  • 1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר רחב / סוטאז'. מסדרים עליו את הפלפלים, שיני השום, העגבניות, פרוסות הלימון ומחצית מכמות הירק.

2. מערבבים את הלימון הכבוש עם האריסה, התבלינים והשמן ומוסיפים מחצית מהכמות לסיר. מבשלים כ-10 דקות ומוסיפים מים. סוגרים את הסיר ומבשלים עוד 10 דקות.

3. מסדרים מעל את הדגים ומורחים את יתרת תערובת האריסה והירק. מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות. טועמים ומתקנים טעמים.

לבלוג של חיה

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר