2 דקות "אפייה"

מתכון לנאן - לחם הודי מהיר וטעים שמכינים במחבת

הוא מתחיל בתור בצק שמרים רגיל לכאורה, אבל במקום התפחות ארוכות וחימום תנורים, מכינים אותו במסלול מהיר: מתכון לנאן הודי - ספק לחם ספק פיתה שמנמנה שמכינים במחבת. תקבלו אותו חם, זהוב וריחני - רק לתלוש לחסל במקום (מתכונים, אוכל)

נאן - לחם הודי מהיר וטעים שמכינים במחבת (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/4 כוס מים חמימים
  • 1 כף דבש
  • 3/4 כפית שמרים אינסטנט
  • 3/4 כוס חלב חם
  • 1 כוס יוגורט יווני
  • 4 כוסות (560 גרם) קמח מנופה
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 4 כפות חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערת מיקסר או בקערה רגילה את המים, הדבש והשמרים וממתינים 5-10 דקות עד שהשמרים מעלים קצף.

2. מוסיפים את החלב, היוגורט, הקמח, אבקת האפייה והמלח ומעבדים את הבצק עם וו לישה במשך 4 דקות או ביד, עד שמתקבל בצק אחיד.

3. על משטח מקומח, לשים את הבצק לכדור ואז מניחים אותו בקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במשך שעה בטמפרטורת החדר או לילה שלם במקרר.

4. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעיגול דק ומברישים אותו בחמאה מומסת. אפשר להמתין כ-10 דקות בין חלוקת הבצק לרידודו, כדי שהוא יפתח רשת גלוטן ויהיה גמיש ונוח לרידוד.

5. מחממים מחבת גדולה עם ציפוי מונע הידבקות, מניחים עליה עיגול בצק כשהצד עם החמאה המומסת כלפי מטה. מכסים את המחבת, מטגנים במשך דקה, הופכים את הלחם ומטגנים ללא מכסה במשך דקה נוספת.

מגישים את הלחמים חמים, מיד. מומלץ להבריש אותם בשמן זית או חמאה מומסת מעורבבים עם שמיר קצוץ דק ושום כתוש.

שומרים את הלחם בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 4 ימים ואפשר להקפיא אותו עד 3 חודשים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר