מהיר וטעים

מתכון לטארט גראטן: מאפה בצק עלים עם תפוחי אדמה וגבינות

מאפה מנחם וטעים שאין דרך לטעות איתו: בסיס בצק עלים פריך, שכבת גבינות נמסות בתיבול שום ומעל פרוסות תפוחי אדמה נימוחים שם שמן זית ופלפל שחור. מאפה שסוגר פינה במהירות לארוחה משפחתית טעימה - סלט ענק בצד ואתם מסודרים (מתכונים, אוכל)

טארט גראטן - מאפה בצק עלים עם תפוחי אדמה וגבינות (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 500 גרם בצק עלים שהופשר לילה קודם במקרר
  • 150 גרם גבינת שמנת / ריקוטה / מסקרפונה / קוטג' / כל גבינה שאהובה עליכם
  • 50 גרם גבינת מוצרלה / גבינה צהובה
  • 1/2 כפית אבקת שום / שום כתוש
  • 400 גרם תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לפרוסות דקות במיוחד (רצוי עם מנדולינה)
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • עלי רוזמרין או טימין טריים קצוצים

אופן ההכנה:

1. מרדדים קלות את הבצק, אך אין צורך שהוא יהיה דק במיוחד.

2. מניחים את הבצק בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. חורצים על הבצק בסכין חדה מסגרת פנימית במרחק של 2 ס"מ מהשוליים - אך לא חותכים עד הסוף, כך שהבצק יישאר כחתיכה אחת.

3. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה הדקות בקערה גדולה, מזלפים מעל שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.

4. בקערה נפרדת, מערבבים היטב את הגבינות עם השום.

5. מורחים את תערובת הגבינות על הבצק - אך רק בחלק שבתוך המסגרת שחרצתם, כך שיישארו שולי בצק נקיים ברוחב 2 ס"מ. מסדרים מעל את פרוסות תפוחי האדמה.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 25-30 דקות או עד ששולי המאפה ותפוחי האדמה מקבלים גוון זהוב-שחום יפה. מפזרים מעל את הרוזמרין או הטימין ומחזירים לתנור לעוד 3-4 דקות.

מגישים מיד, אך גם כשהמאפה קר הוא טעים לא פחות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר