מרק כל טוב: עדשים, גריסים ושפע ירקות

בדיוק לימים אלו, שלא החליטו אם הם קרירים או חמים, הכיני סיר מרק אביבי ומשביע

שלומית רובין | כיכר השבת |
מרכיבים(12 מנות):
  • 3/4 כוס גריסים
  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 1 בצל סגול
  • 4 שיני שום
  • 3 פטריות פורטבלו
  • 4 גזר
  • 3 קישואים
  • כרובית
  • 1/4 כרוב
  • 2 גבעולי סלרי
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית חווייאג'
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1. שוטפים את הגריסים והעדשים במים.

2. מטגנים את הבצל והשום בשמן זית עד שקיפות.

3. מוסיפים את הפורטבלו פרוסות לרצועות יפות.

4. מכניסים את הגריסים והעדשים לטיגון, ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב.

5. ממלאים את הסיר במים עד ל2/3 מגובה הסיר, מוסיפים סלרי קצוץ, מגבירים את האש להרתחה, וכשהמים מבעבעים מנמיכים את האש ומבשלים כ20 דקות עד שהגריסים מתרככים והעדשים נמסות לחלוטין.

6. פורסים את הגזר לעיגולים, חותכים את הקישואים לקוביות, מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים ואת הכרוב קוצצים דק.

7. מוסיפים את כל הירקות לסיר וממליחים.

8. מתבלים בכל התבלינים, מערבבים היטב ומבשלים על אש בינונית עד לריכוך מלא של הירקות.

הערה: הגריסים נוטים 'לשתות' הרבה מים. יש להקפיד על אש בינונית-נמוכה ולבדוק כל הזמן שלא חסרים נוזלים. כדאי גם מידי פעם לתת ערבוב עמוק כדי שהגריסים לא יידבקו לתחתית הסיר ויישרפו.

בתיאבון!

]]>
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית