מתכוננים לשבת: חמין פולני לפי הספר

לא בדקתי את מקור המתכון המהיר וטעים הבא אולם גם בבית הצרפתי-מרוקאי ממנו אני באה הוא מתקבל בשמחה בכל שבת. את תפוחי האדמה חתוכים כשעתיים לפני תחילת הבישול, ומשאירים אותם להשחיר על מגש

שמחה שוראקי | כיכר השבת |
מרכיבים:
  • חלקי עוף - כנפיים, קורקבנים, רגלים, גרונות בערך 3-4 יחידות למנה
  • 1 בצל גדול
  • 6 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לקוביות
  • גזר גדול חתוך גס
  • מעט שמן
  • קישקע לבחירה
  • מלח ופפריקה חריפה ומתוקה לפי הטעם

אופן ההכנה:

חותכים את הבצל לריבועים. מחממים את הסיר על להבה גבוהה, מניחים את חתיכות הבצל וצולים למשך חצי דקה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את השמן,

מאדים את הבצל עד שהחתיכות שקופות. מוסיפים את חתיכות העוף והגזר. מטגנים על שני צדדים ומוסיפים את תפוחי האדמה.

מקפיצים ביחד עם העוף למספר דקות, מוסיפים את המלח והפפריקות ומוסיפים מים לכסות. מגבירים את הלהבה, מביאים לרתיחה.

ממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה רכים והעוף מוכן. מוסיפים את הקישקע.ומבשלים לפי ההוראות.

לפני כניסת שבת מרתיחים (מוסיפים מים לפי הצורך) ומניחים על הפלטה או הפח.

]]>
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית