מתכון לטחינה עם עשבי תיבול ותוספת מפתיעה

מתכון לטחינה שמפוצצת בעשבים ירוקים ותיבול עשיר שכולל תוספת מפתיעה אחת שלא הייתם חושבים עליה. מדובר בגרגרי חילבה. כן, חילבה. הם הופכים את העסק לבריא במיוחד ונותנים טאצ' ייחודי לטעם, המרכיב הסודי שלכם לטחינה המושלמת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
טחינה עם עשבי תיבול (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 3/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה גס
  • 3/4 כוס כוסברה טרייה קצוצה גס
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית גרגרי חילבה
  • 2 כפיות מלח גס
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון, טוחנים יחד את השום, הכוסברה, הכמון, החילבה ו-2 כפיות מלח עד שמתקבל מרקם הדומה לפסטו (או סחוג). מוסיפים את הטחינה ומיץ הלימון ומעבדים במשך 30 שניות עד לקבלת תערובת סמיכה מאוד בגוון אפור.

2. בהדרגה, מוסיפים למעבד המזון (שעדיין פועל) 3/4 כוס מים או מעט יותר, עד לקבלת מרקם סמיך אך נוזלי (כמו שמנת חמוצה) בצבע ירוק בהיר. מתבלים במלח לפי הטעם.

הטחינה יכולה להישמר 6 שעות בטמפרטורת חדר או עד יום אחד במקרר כשהיא מכוסה היטב.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר