מתכון למרק עדשים שיחמם לכם את החורף

גם אלו שלא אוהבים את החורף יתר על המידה יודו כי אין כמו מרק עדשים טוב ולוהט ביום גשום וערפילי. מורן פינטו מחממת לכם את החורף עם מתכון מעולה למרק עדשים כתומות, טעים ובריא (אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
אין כמו מרק טוב לחמם יום קריר: מרק. (מרק (צילום: אימג'בנק / Thinkstock))

מצרכים למרק עדשים כתומות

  • 3 כוסות עדשים כתומות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שיני שום פרוסות
  • מלח
  • פלפל
  • מעט כמון טחון
  • 2-3 כפות רסק עגבניות
  • 3 ליטר ציר ירקות או מים.

מרק עדשים כתומות: אופן ההכנה

משרים את העדשים במים פושרים כחצי שעה, ומסננים.
בסיר מחממים מעט שמן ומטגנים בו קלות את הבצל והשום. מסיפים את הגזר. מתבלים ואז את העדשים ומערבבים היטב
יחד, שמים את הרסק עגבניות.מוסיפים את הנוזלים ומכסים, מבשלים במשך כשעה באש בינונית. ניתן לטחון במקל בלנדר.
מגישים עם קמצוץ צ׳ילי יבש וחתיכות לחם של אתמול.
והמלצה שלי: המרק טעים יותר אחרי יום, ולא מיד אחרי הבישול.
חורף בריא!
מורן פינטו

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר