מתכון למרק קטניות חורפי

כשבחוץ קר, זה בדיוק הזמן למרק חורפי טוב. השפית מורן פינטו עורכת מדור 'אוכל' של כיכר השבת מגישה מתכון מיוחד למרק קטניות חורפי ומחמם לתחילתו של חורף בריא (מתכונים,אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)

המצרכים למרק קטניות חורפי

  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • 2 כוסות בורגול
  • 3 ענפי סלרי קצוצים
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 עגבניות מגורדות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • 2.5 ליטר מים או ציר ירקות
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה של מרק קטניות חורפי

  • משרים בקערה את הבורגול והעדשים ל-20 דקות, ומסננים.
  • בסיר מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והסלרי.
  • מוסיפים את הכמון ואת הקטניות לסיר, מערבבים.
  • מוסיפים את העגבניות המגורדות, והמים.
  • מבשלים 30 דקות
  • מתבלים במלח ופלפל.
  • מבשלים עוד כ-30 דק׳
  • מגישים חם

חורף בריא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר