מנה ראשונה: מתכון למרק ארטישוק סמיך וקטיפתי

הטמפרטורות מתחילות לצנוח, וגם הגשם כבר קפץ לבקר. זה הזמן לשלוף מתכון מרק סמיך ומחמם שיתפקד מעולה כמנה ראשונה: מתכון להכנת מרק ארטישוק קטיפתי (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
מרק ארטישוק קטיפתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 800 גרם ארטישוק קפוא
  • 2 בצל לבן גדול
  • 3 תפוחי אדמה
  • 1 לימון
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 2.5 ליטר מים או ציר מרק ירקות

אופן הכנת מרק ארטישוק:

רגע לפני: הטמפרטורות מתחילות לצנוח, וגם הגשם כבר קפץ לבקר. זה הזמן לשלוף מתכון מרק סמיך ומחמם שיתפקד מעולה כמנה ראשונה: מתכון להכנת מרק ארטישוק קטיפתי.

• מפשירים את הארטישוק במסננת.

• פורסים את הבצלים לרצועות.

• מקלפים את תפוחי האדמה, וחותכים אותם לתפוחי אדמה בגודל שווה.

• מחממים את השמן בסיר גדול, ומטגנים את רצועות הבצל עד שיהפכו לשקופות. מתבלים במלח ופלפל לבן, ומערבבים קלות.

• מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה והמים או ציר הירקות. מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה, עד שהירקות מתרככים.

• סוחטים לסיר את הלימון ומערבבים. טועמים, ומשפרים תיבול, אם צריך.

• בעזרת מקל בלנדר, טוחנים את המרק למחית סמיכה ומביאים לרתיחה.

אופן ההגשה: מגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר