מה אוכלים היום?

מתכון למרק כרובית ובזיליקום בשני צבעים

פלא של מרק קטיפתי יפהפה בירוק ולבן, במרקם קרמי נימוח וסמיך. הכרובית מקבלת בברכה כל טעם דומיננטי אחר, וכאן הבזיליקום המרענן מקבל את הכבוד. מנת פתיחה נהדרת לארוחה חורפית (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
מרק כרובית ובזיליקום בשני צבעים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 800 גרם כרובית טריה או קפואה ומופשרת
  • 1 בצל גדול
  • 2 ליטר ציר ירקות או מים חמים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 100 גרם חמאה
  • 1 צרור בזיליקום - רק העלים
  • פלפל לבן
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • מלח

אופן הכנת מרק כרובית ובזיליקום:

רגע לפני: פלא של מרק קטיפתי יפהפה בירוק ולבן, במרקם קרמי נימוח וסמיך. הכרובית מקבלת בברכה כל טעם דומיננטי אחר, וכאן הבזיליקום המרענן מקבל את הכבוד. מנת פתיחה נהדרת לארוחה חורפית.

• מחלקים את הכרובית לפרחים בינוניים.

• קוצצים דק את הבצל.

• מחממים סיר גדול וממיסים בו את החמאה (כדאי לחתוך לקוביות, כדי להקל על ההמסה).

• מטגנים את הבצל בחמאה המומסת, עד להזהבה.

• מוסיפים לסיר את פרחי הכרובית, מתבלים בפלפל לבן, אגוז מוסקט ומלח ומטגנים תוך כדי ערבוב בכף עץ.

• מוסיפים לסיר את ציר הירקות או 2 ליטר מים חמים בתוספת כף אבקת מרק. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות.

• מסירים מהאש ובעזרת מקל בלנדר, טוחנים את המרק למחית חלקה.

• מחלקים את המחית ל-2 סירים שווים בגודלם.

• מוסיפים את עלי הבזיליקום לסיר אחד וטוחנים יחד עם המחית, עד לקבלת תערובת ירוקה. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.

• לסיר השני מוסיפים את השמנת מתוקה ומרתיחים יחד. מסירים מהאש.

אופן ההגשה: יוצקים מהמרק הלבן לקערית הגשה, ועליו יוצקים מהמרק הירוק. ניתן לפזר מעל צנוברים וגבינת פרמזן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר