ליד הקפה

מתכון לעוגיות חמאת בוטנים פציחות מ-3 מרכיבים בלבד

כבר ימים ארוכים מתחשק לנו להכין עוגיות חמאת בוטנים והיום החלטנו שהגיעה העת להרים את הכפפה ולגשת לעבודה. העוגיות הללו דורשות, כאמור, שלושה מרכיבים בלבד (3!) ולוקח להכין אותן 20 דקות בסך הכל. אפשר לנסות להחליף את חמאת הבוטנים בחמאת אגוזים אחרת, כי למה לא, בעצם? אה, והחמודות האלה ישמרו במקפיא שלכם עד שלושה חודשים, אם יש לכם כוח רצון כזה. לנו לא (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מ-3 מרכיבים בלבד: עוגיות חמאת בוטנים פציחות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס חמאת בוטנים (רצוי ללא סוכר)
  • 3/4 כוס סוכר מגורען
  • 1 ביצה גדולה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

2. בקערה גדולה, משלבים את חמאת הבוטנים, הסוכר והביצה. בעזרת כף או מערבל חשמלי, מערבבים היטב, עד לקבלת תערובת חלקה וקטיפתית. נוטלים כ-2 כפות מהתערובת בכל פעם ומגלגלים את הבצק לכדורים קטנים (אמורים לצאת בערך 18) ומסדרים אותם על ניירות האפייה. משטחים את כל כדור עם גב מזלג ויוצרים דוגמת שתי וערב.

3. אופים את העוגיות עד שהן יציבות ומקבלות גוון חום-זהוב בקצוות, במשך 9-10 דקות. מצננים את העוגיות על ניירות האפייה במשך כ-2 דקות ואז מעבירים לרשת התנור לקירור מוחלט.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר