ליד הקפה

מתכון לעוגיות שוקולד מקסיקניות נמסות בפה

אוהבים שוקולד? זה בשבילכם. עוגיות השוקולד המקסיקניות הללו באות עם טוויסט מעניין. הן בעצם כמו עוגיית שוקולד צ'יפס כפולה שמפדרים בסוכר וקינמון והמרקם? וואו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
נמסות בפה: עוגיות שוקולד מקסיקניות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לבצק העוגיות:

  • ¼2 כוסות קמח לבן, מנופה
  • 1/2 כוס אבקת קקאו
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח גס
  • קורט מלח
  • 226 גרם (1 כוס) חמאה, בטמפרטורת החדר
  • ½1 כוסות סוכר מגורען
  • 2 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס

לציפוי הסוכר-קינמון:

  • 2 כפות קינמון
  • 1/2 כוס סוכר מגורען

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מחממים תנור ל-200 מעלות. מערבבים בקערה את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה, המלח הגס והמלח הרגיל.

2. בקערה של מיקסר המצוידת בוו לישה, מקציפים יחד את החמאה והסוכר במהירות בינונית-נמוכה, לאיחוד. מגבירים את המהירות לגבוהה ומקציפים, מגרדים את הצד והתחתית של הקערה לפי הצורך, עד לקבלת קרם בהיר, כדקה. מנמיכים את המהירות לבינונית-נמוכה ומוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, תוך כדי שטורפים אותן היטב במהירות בינונית-גבוהה לאחר כל הוספה. מנמיכים את המהירות לבינונית-נמוכה ומוסיפים את תערובת הקמח, מעט בכל פעם, עד לאיחוד. מורידים את המהירות לנמוכה, מוסיפים לאט את השוקולד צ'יפס ומערבבים עד שהם מתפזרים בצורה אחידה, כ-30 שניות. מגרדים את הדפנות והתחתית של הקערה.

3. מכינים את תערובת הסוכר-קינמון: בקערת מרק רדודה מערבבים יחד את הסוכר והקינמון עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד.

4. אופים את העוגיות: מרפדים תבנית בנייר אפייה. נוטלים 2 כפות מבצק העוגיות ויוצרים כדור ומגלגלים אותו בציפוי הסוכר-קינמון. חוזרים על הפעולה עם הבצק הנותר. מניחים את הכדורים על התבנית המרופדת בנייר אפייה, מרווחים אותם במרחק של כ-7 סנטימטרים זה מזה (תצטרכו לאפות את העוגיות בקבוצות).

5. אופים את העוגיות עד שהן משתטחות ורק מתייצבות, 10-12 דקות, מסובבים את התבנית באמצע האפייה.

6. מוציאים את התבנית מהתנור, מעבירים את העוגיות לרשת ומצננים לחלוטין לפני ההגשה. שומרים את העוגיות בכלי אטום עד 3 ימים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר