מתכון לעוגיות שקדים איטלקיות משובחות, ללא גלוטן

עוגיות השקדים הקלות הללו, הנקראות "ריצ'יארלי" (תודו שאפילו השם שלהן מפתה בטירוף), יובילו אתכם היישר לרחובות הכפריים של העיירה סיינה הציורית שבאיטליה. הן רכות, גדושות בשקדים, עם נגיעה של תפוז ואבקת סוכר מעל. ולא תאמינו עד כמה קל להכין אותן (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
ריצ'יארלי: עוגיות שקדים איטלקיות משובחות, ללא גלוטן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות (250 גרם) שקדים טחונים
  • 2 חלבוני ביצה גדולים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית שקדים
  • גרידת תפוז אחד
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מניחים בקערה את החלבונים ותמצית השקדים ומערבבים בעזרת מזלג, עד לקבלת קצף.

2. בקערה גדולה נפרדת, מערבבים את השקדים הטחונים, הסוכר וגרידת התפוז. מוסיפים פנימה את תערובת החלבונים ומערבבים יחד עם כף עד שכל החומרים מאוחדים. יוצרים כדור בצק באופן ידני.

3. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות או ללילה, אם אפשר.

4. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומעצבים אותו לרצועה ארוכה. פורסים לחתיכות של כ-1.2 סנטימטרים ומגלגלים לכדורים. מהדקים ומעצבים את העוגיות לאליפסות ומניחים על התבנית המוכנה.

6. מפדרים בנדיבות באבקת סוכר ואופים במשך 20 דקות.

7. מוציאים מהתנור (העוגיות עדיין יראו לחות וחיוורות מאוד) ונותנים להן להתקרר לגמרי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר